Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț organizează, pe 12 octombrie, la Târgu Neamț, cea de a XXV-a ediție a „Topului Firmelor”. La manifestarea deja devenită tradițională, ce se va desfășura în Sala de evenimente „Armonia” a Pensiunii „Aristocratis”, sunt așteptați peste 300 de oaspeți – antreprenori, manageri de firme și oficialități locale și județene. Topul performanței firmelor nemțene a fost realizat în baza unei metodologii unitare, stabilită la nivel național, după ce au fost prelucrate datele din bilanțurile contabile de la 31 decembrie 2017, depuse de 10.381 de entități economice din tot județul Neamț.
„1.813 companii au îndeplinit condițiile. De ce la Târgu Neamț? Din lipsa unui spațiu adecvat, generos al Camerei de Comerț, unde să poți derula o astfel de activitate, care este adresată celor mai performanți oameni din tot județul. Ei sunt practic cei care susțin bugetul și toate cheltuielile și greșelile și lucrurile cu care se laudă oficialitățile. Toate sunt alimentate de către aceste firme performante. De cele care depun bilanț, care au profit, care își plătesc datoriile la stat și oamenii aceștia trebuie respectați, cunoscuți de către comunitate și trebuie să li se acorde atenția cuvenită. Eu cred că în anul acesta al Marii Uniri, avem nevoie de o acțiune care să arate și partea aceasta de unitate. Și de liniște, de apreciere pentru cei care reprezintă ceva pentru comunitatea din care facem parte. Topul firmelor își dorește să fie o astfel de manifestare, un astfel de eveniment și noi respectăm întotdeauna omul de afaceri responsabil, respectăm întotdeauna omul de afaceri care aduce performanță în activitatea lui și trebuie să facem tot ce este posibil să-l sprijinim, să-l ajutăm și să-l promovăm”, a declarat Mihai Apopii, președintele CCI Neamţ.
În urma analizei datelor din bilanțurile contabile (31.12.2017), prelucrate de CCI Neamț pentru a stabili ce companii sunt eligibile pentru „Topul Firmelor”, a reieșit că cifra de afaceri a județului a crescut cu 10%, cu excepția domeniului construcțiilor, unde s-a înregistrat o scădere cu 7 procente. În ceea ce privește profitul brut, în județul Neamț, acesta a scăzut în anul 2017 față de 2016 cu aproximativ 6%, de la 139 milioane de euro la 131 milioane de euro. (I.Ș.)