Duminică, 7 octombrie, s-a derulat ultima etapă a turului în cadrul Ligii a IV-a. În partida vedetă a rundei s-a înregistrat un rezultat surprinzător: Speranţa Răuceşti-Ozana Târgu Neamţ 1-3 (0-2). Au marcat: Leonte/Tofan, Creţu şi Patrichi.

Ozana Târgu Neamţ l-a schimbat pe antrenorul Cosmin Bocăneţ cu numai două ore înainte de meci, postul fiind “acoperit” de Cătălin Rusu. Echipa de lângă Cetate a jucat extrem de ambiţios, căpitanul Dragoş Patrichi a fost în tonul obişnuit, dar trebuie remarcaţi şi Morţun, Zaiţ, Apreutesei sau Tofan, dar mai ales noile achiziţii Ciobotaru şi Creţu.

“Pentru mine personal, rezultatul este o mare surpriză. Eu îmi doream un rezultat de egalitate sau, în cel mai rău caz, să nu ne facem de râs. Băieţii m-au asigurat toată săptămâna că vom învinge şi mă bucur că au avut dreptate şi am reuşit. Doresc să remarc noile achiziţii, care au evoluat foarte bine. Creţu nu este poate foarte tehnic, dar are un fuleu şi o disponibilitate la efort remarcabile. Şi fundaşul Ciobotaru a evoluat excelent”, a declarat Victor-Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ, care a mai anunţat că noul antrenor al echipei este Ionuţ Afloarei, care, duminică, a stat pe cealaltă bancă.

De cealaltă parte, gazdele au avut o evoluţie foarte slabă, chiar de neînţeles la numai o săptămână după “galopul de sănătate” de la Borca. Mari probleme au fost în defensivă, unde tocmai unul dintre jucătorii cei mai importanţi – Radu Miron – a prins o zi supărător de slabă. Intrarea lui Zavate a readus siguranţa în apărare, dar era deja târziu. În linia de mijloc, Apostol s-a zbătut în flancul drept, a avut şi o bară, dar nu a reuşit să intre în combinaţii cu coordonatorul Întuneric, lucru valabil şi pentru Botezatu. Şi atacanţii Brighiu şi Cucoş au avut evoluţii discrete.

“Toată echipa a jucat nemulţumitor. Nu avem nici o scuză. Sperăm să fie un duş rece. Consider că va trebui să completăm lotul de jucători, pentru a putea să punem probleme, să conducem jocul. Poate ne-am fi revenit dacă se acorda penalty la scorul de 1-0 pentru oaspeţi”, a precizat Daniel Zavate, antrenor-jucător al formaţiei Speranţa Răuceşti.

În celelalte meciuri ale etapei s-au consemnat rezultatele: Moldova Cordun-Bradu Borca 4-7 (2-4) şi Victoria Horia-Energia Pângăraţi 6-0 (3-0).

CLASAMENT

1Speranţa Răuceşti540118-712
2Bradu Borca540121-1112
3Ozana Târgu Neamţ531115-910
4Victoria Horia521211-117
5Moldova Cordun510415-193
6Energia Pângăraţi50052-250

Etapa a şasea a Ligii a IV-a programează duminică, 14 octombrie, partidele: Bradu Borca-Ozana Târgu Neamţ şi Victoria Horia-Moldova Cordun. Speranţa Răuceşti va sta. (M. CONSTANTINESCU)