Miercuri seară, la Roman, a avut loc adunarea generală pentru alegerea biroului politic al Partidului Ecologist Român, ocazie cu care Camelia Duca a fost reconfirmată în funcția de președinte al formațiunii. Din cei 219 membri covocați la întâlnire, 189 au fost prezenți. La eveniment au participat și Mihai Cosma, președinte PER Neamț, Valerică Frățilă – primvicepreședinte PER Neamț, Cristi Manolache – vicepreședinte PER și Vasile Isvoran, președinte al Ligii Aleșilor Locali PER.
„Contează foarte mult să avem simpatizanți, iar din 2016 să fim implicați în viața de zi cu zi a Romanului. Ne dorim ca lumea să nu mai fie încruntată, să scăpăm de acest gri al vieții și să facem mai bine decât ceilalți”, a spus, la început de întâlnire, Valerică Frățilă.
Tot acesta i-a îndemnat pe membrii ecologiști să vină cu idei, să se implice, să transforme orașul într-un mediu sănătos, venind chiar și cu propunerea că, împreună cu actuala administrație locală, să se găsească un spațiu unde familiile care au născut un copil să planteze un pom, care să poarte numele nou născutului, iar acesta să-l îngrijească de-a lungul vieții.

„Ecologia nu înseamnă doar aer curat”

Și vicepreședintele Manolache a vorbit despre importanța partidului pe eșicherul politic, chiar dacă la ultimele alegeri performanțele electorale nu au fost chiar reprezentative pentru doctrina și interesul conducerii de a se implica în a schimba răul în bine: „Ecologia nu înseamnă doar aer curat, păduri, natură. Ecologia înseamnă mult mai mult, vorbește de educație, de sănătate, de grija pentru viitor. Ne dorim ca resursa naturală să fie valorificată pentru români, ne dorim ca resursa umană să fie la fel, iar proiectele să se facă cu o mai mare atenție. Am încredere în noua conducere și cred că pe viitor veți avea ceva de spus în administrația publică locală”.

„Vrem o organizaţie puternică”

În urma votului celor 189 de membri prezenți, Camelia Duca a primit confirmarea mandatului de președinte. Din Biroul Politic mai fac parte: Alexandru Pavel – primvicepreședinte, Ghoerghe Bostan, Florin Pătraș, Alin Dornescu și Marilena Ștefan – vicepreședinți, Ana Ungureanu – secretar general, iar ca membri – Vasile Filip, Elena Mucenica, Ionuț Andro, Adrian Popovici, Constantin Giosanu și Marius Broască. „Vrem să avem o organizație puternică și să fim o alternativă la actuala clasă politică. Vă asigur de loialitatea și fair-play-ul meu. Mulțumesc pentru încrederea acordată, pentru că oamenii așteaptă libertate și dreptate, iar asta oferă ecologismul”, a spus, la finalul ședinței, președintele Camelia Ducu.
Și primarul Laurențiu Leoreanu, venit de la București, a stat câteva minute alături de ecologiști, promițând că întotdeauna vor găsi în conducerea comunității un partener de încredere.

Claudia MATEI