tg cl 2015Interimatul de 120 de zile la șefia Casei Culturii „Ion Creangă” din Târgu-Neamț va fi preluat de city-managerul Vasile Apopei. Propunerea a venit din partea primarului Daniel Harpa la cea mai recentă ședință a legislativului târgnemțean de joi, 27 august. Chiar dacă, pentru a prelua funcţia, propunerea era pentru Casiana Popa, angajată a instituției de cultură și fiica preotului paroh Gheorghe Vrăjitoru, de la Biserica „Sf. Spiridon”, se pare că acest lucru nu a fost pe placul Opoziției, fapt ce l-a făcut pe edil să vină cu o altă propunere.

“Chiar dacă doamna Margareta și-a depus dosarul pentru pensionare, dumneaei are dreptul legal să se înscrie la concurs după cele 120 de zile de interimat, la funcția de director la Casa Culturii. Legea a obligat-o să depună dosarul de pensionare. Motiv pentru care în aceste 120 de zile, conform legii suntem obligați să punem director interimar o persoană din cadrul primăriei. La momentul actual, domnișoara Casiana Popa este singura care întrunește condițiile legale de a prelua interimatul, fiind și angajată a Casei Culturii, dar pentru a nu fi discuții contradictorii, aș propune ca voluntar pentru interimat să fie domnul Vasile Apopii, mai ales că are în subordinea dânsului, ca și city-manager, Casa Culturii”, a spus primarul Daniel Harpa.

„Am îndeplinit vârsta de pensionare și aș vrea să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Sunt inginer zootehnist, dar nu-mi este rușine să spun că am susținut un doctorat în acest domeniu și nu-mi este rușine cu munca mea. La nivel cultural pot spune că am afinități în acest domeniu și fără să fiu lipsită de modestie am și puțin talent. Ceea ce am făcut la Casa Culturii nu am făcut de una singură. Fără domnul primar, fără domnul city-manager, fără consilierii locali nu aș fi realizat atâtea. Mulți dintre musafirii veniți la noi au recunoscut că avem cea mai frumoasă Casă a Culturii din Moldova. Vă mulțumesc din suflet. Mi-am pus un semn de întrebare vis-a-vis de această doamnă, Casiana Popa care a venit de curând, dar pe de altă parte am și eu copii și trebuie să înceapă o activitate de undeva. Deci, nu sunt supărată pentru nimic. Dacă condițiile impuse de concurs îmi vor permite să particip la acel concurs de director, voi participa. Două concursuri pentru aceeași funcție, nu strică”, a spus Margareta Mihăilescu. (C.T. STURZU)

Articolul precedentAdolph A. Chevallier, cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț
Articolul următorHeidelbergCement lansează a III-a ediție a Quarry Life Award
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.