carpatcement afis 01Pentru a treia oară, HeidelbergCement inițiază Quarry Life Award, competiție internațională științifică și educațională menită descoperirii de noi idei pentru promovarea și conservarea biodiversității în carierele miniere. Aceste habitate unice vor reprezenta din nou arii deschise pentru efectuarea de cercetări. Mulţumită competiției Quarry Life Award, tinerii – studenți, absolvenți și cercetători – vor avea ocazia de a pune cu adevărat în valoare un sit minier, din punct de vedere educațional şi al protejării mediului.

„Compania noastră este dedicată promovării excepţionalei flore și faune locale din carierele şi balastierele pe care le operează în întreaga lume”, a declarat domnul Bernd Scheifele, CEO al HeidelbergCement.

„Credem că ideile și proiectele de cercetare pot îmbunătăți cunoştinţele pe care le avem despre valoarea biologică a carierelor, contribuind astfel, mai departe, la protejarea şi promovarea biodiversităţii. Iată de ce, pentru a treia oară consecutiv, organizăm Quarry Life Award.”

Quarry Life Award se va derula în peste 20 de țări din Europa, Africa, Asia Centrală şi regiunea Asia-Oceania. Studenții și oamenii de știință, precum și ONG-urile pot participa prin prezentarea unei propuneri de proiect până la data de 1 martie 2016, pe site-ul www.quarrylifeaward.ro.

carpatcement afis 02Pentru această ediţie, competitorii pot elabora un proiect într-una dintre următoarele categorii:

  • Cercetări în domeniul habitatelor și speciilor
  • Managementul biodiversității
  • Educaţie şi inițiative de conştientizare
  • Dincolo de limitele carierei
  • Proiecte pentru clase de elevi

Cele mai bune cinci propuneri de proiect din fiecare ţară vor fi selectate pentru a intra în faza de lucru în teren pe baza valorii adăugate pentru natură şi societate, aspectelor legate de inovaţie, fezabilitate, creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului şi implicarea factorilor de interes.

carpatcement afis 03Din aprilie până în septembrie 2016, toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel naţional şi internaţional şi vor fi evaluate individual de jurii atât naţionale, cât şi internaţionale. La nivel naţional, cele mai bune idei vor fi recompensate cu premiide 1.500 de euro, 3.000 de euro, respectiv 5.000 de euro. La nivel internațional, cel mai bun proiect din fiecare categorie va fi distins cu premii de câte 10.000 de euro, iar cel mai bun proiect din toate categoriile va primi Marele Premiu, în valoare de 30.000 de euro. Proiectele câştigătoare vor fi desemnate în toamna anului 2016.

Quarry Life Award înRomânia

În România, 3 cariere de calcar, o carieră de agregate și obalastieră își vor deschide porțile pentru a permite implementarea practică a proiectelor participante: Cariera Bicaz Chei – calcar; Cariera Băița Crăciunești – calcar; Cariera Lespezi – calcar; Cariera Iglicioara – agregate; Balastiera Slătioara – agregate.

Informaţii suplimentare sunt disponibile online pe site-ul www.quarrylifeaward.ro.

Articolul precedentCa să evite discuţiile, Harpa l-a propus pe Apopii la Casa Culturii!
Articolul următorFLAGRANT: Afacerist prins când plătea pentru un asasinat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.