pietricica turism

incendiuDouă case s-au făcut scrum, sâmbătă, 16 iulie, din neglijența proprietarilor, rămași acum sub cerul liber. Primul incendiu a izbucnit în comuna Boghicea, la locuința unor bătrâni de 75 și 78 de ani. Amândoi au fost transportați la spital, după ce bătrâna a făcut un atac de panică, iar bătrânul a suferit arsuri la față.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din Roman, care au intervenit cu 3 autospeciale, după aproape 4 ore.

Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp, bunurile din bucătărie, acoperişul anexelor, pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp, bunuri dintr-o încăpere a anexelor şi magazia din lemn a vecinului, pe o suprafaţă de aproximativ 7 mp”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Cauza probabilă a incendiului: sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile (flacăra de la aragaz a aprins niște materiale textile)”.

Câteva ore mai târziu, tot pompierii din Roman s-au deplasat la o intervenție în satul Cuci, comuna Bozieni, unde o casă ardea în totalitate, iar flăcările se extinseseră și la acoperișul unei anexe. Proprietarul, care verificase butelia folosind flacără, a fost dus la spital, pentru că suferise un atac de panică. Acoperișul casei, în suprafață de 130 mp, bunurile din interior și acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp, s-au făcut scrum. (C.M.)