0:00

Butelie încercată cu flacără, casa – scrum, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă case s-au făcut scrum, sâmbătă, 16 iulie, din neglijența proprietarilor, rămași acum sub cerul liber. Primul incendiu a izbucnit în comuna Boghicea, la locuința unor bătrâni de 75 și 78 de ani. Amândoi au fost transportați la spital, după ce bătrâna a făcut un atac de panică, iar bătrânul a suferit arsuri la față.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din Roman, care au intervenit cu 3 autospeciale, după aproape 4 ore.

Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp, bunurile din bucătărie, acoperişul anexelor, pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp, bunuri dintr-o încăpere a anexelor şi magazia din lemn a vecinului, pe o suprafaţă de aproximativ 7 mp”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Cauza probabilă a incendiului: sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile (flacăra de la aragaz a aprins niște materiale textile)”.

Câteva ore mai târziu, tot pompierii din Roman s-au deplasat la o intervenție în satul Cuci, comuna Bozieni, unde o casă ardea în totalitate, iar flăcările se extinseseră și la acoperișul unei anexe. Proprietarul, care verificase butelia folosind flacără, a fost dus la spital, pentru că suferise un atac de panică. Acoperișul casei, în suprafață de 130 mp, bunurile din interior și acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp, s-au făcut scrum. (C.M.)

Articolul precedentCrime rurale cu biciul, parul și pumnul
Articolul următorComercianţii din Piaţa Târgu Neamţ faţă cu… supermagazinele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.