Comercianţii din Piaţa Târgu Neamţ faţă cu… supermagazinele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComercianții din Piața Târgu-Neamț își simt amenințate afacerile de apariţia supermarketurilor în zonele centrale ale orașului. Lidl a afectat atât comercianții din Piață, cât și micile magazine locale, iar anunţatele supermagazine Profi și Penny pun pe jar micii oameni de afaceri din Hala de Legume și Fructe, dar și pe cei de la tonetele cu textile.

Comercianţii din Piaţa Târgu Neamţ faţă cu… supermagazinele, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Pe noi nu ne-a întrebat nimeni când a venit LIDL dacă ne afectează sau nu. Așa că, de ce să ne mai mirăm dacă vor veni și alte supermarketuri în oraș. Poate, asta și se dorește. Să ne omoare afacerile. Și așa vânzările scad de la o săptămână, la alta”, spune o doamnă, care are mai multe tarabe de fructe.

„De când a venit LIDL a fost o scădere a vânzărilor. Acum, dacă vin și alte magazine mari, or să scadă și mai mult. Puterea de cumpărare a banului a scăzut foarte mult. În ritmul ăsta, Piața va mai funcționa 10 ani. Dar, dacă vine și Kaufland, în 5 ani Piața se va închide”, spune un alt comerciant, care vinde legume.

Comercianţii din Piaţa Târgu Neamţ faţă cu… supermagazinele, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Venirea altor supermarketuri, gen Profi, gen Penny sau Kaufland va duce la scăderea vânzării de legume și fructe în Piața Târgu-Neamț. Ca și mic comerciant nu poți ține pasul cu marile magazine. Am oferit multe facilități comercianților, am scăzut chiriile. Comparativ cu alte piețe din județ, la noi chiriile sunt mici. În 2012 am redus cu 20% chiriile, chiar dacă am pierdut două miliarde de lei vechi la bugetul societății. Prețurile la comercianți sunt acceptabile și chiar am fost prin alte piețe din județ, unde există prețuri mai mari ca la noi. În oraș sunt 12 aprozare, iar prețurile la legume și fructe sunt ca la Piață. La Bazar vă spun sincer comercianții încep să plece și deja am 12 module care stau goale. E slabă vânzare. Chiria la un modul este de 55 lei/mp, adică 340 de lei pe lună. Dacă în 2012 era bătaie pe module, acum ele stau goale. Chiria pe lună la o tonetă la Hala de Legume și Fructe este de 260 lei”, a declarat Ionel Ungurianu directorul de la SC Civitas Com SRL.

Comercianţii din Piaţa Târgu Neamţ faţă cu… supermagazinele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirectorul Ionel Ungurianu ne-a adus la cunoștință și faptul că, până la sfârșitul anului, trebuie să obțină autorizație de la ISU și pentru Hala de Carne și Lactate: „În anul 2014 am efectuat această autorizare la Hala de Legume și Fructe, iar anul acesta avem sarcină de la ISU Neamț ca, până pe 31 decembrie 2016, să avem autorizare și la Hala de Carne și Lactate”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentButelie încercată cu flacără, casa – scrum
Articolul următorProblemele de la Piața Centrală au ajuns și la viceprimarul Gavrilescu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. De ce va este mila de pietarii din tg neamt ??? cati dintre ei sunt adevarati agricultori , stau la bloc si nu au o palma de pamant !!! sunt niste speculanti care de ani de zile fac legea in piata , suntem intro economie de piata si cel mai bun sa reziste , ce doriti iar sa fie introdus MERCURIALUL ??? faceti mai intai un sondaj de opinie si dupa aia sa le luati apararea celor certati cu cu legile pietei !!!!

  2. acum au frica ca nu mai au cumparatori??????????? cite bonuri dau……..sau mai bine zis cine da bon fiscal pe ceea ce vind agricultorii de la bloc cum bine a scris domnul brustureanu.pietari fac specula nu produc…si produsele care se vind pe jos va plac ? e comert civilizat?cam toti dorim magazine civilizate si controale adevarate…nu anuntate……….SA AVEM RESPECT UNUL FATA DE ALTUL CINE VA FI BUN VA REZISTA CINE NU GHINION VA PLECA….BISNITARIIII IN PRIMUL RIND…..SUCCES MARKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.