Fostul preşedinte al României este acuzat de şantaj
Fostul preşedinte al României este acuzat de ameninţare şi şantaj

ACTUALIZARE: Traian Băsescu a petrecut doar 20 de minute în sediul Parchetului General. El a solicitat ca avocatul său, Dan Apostol, să studieze dosarul, iar procurorul de caz a permis acest lucru, afirmă surse judiciare, citate de Antena 3. Ca urmare, Traian Băsescu va reveni săptămâna viitoare la Parchetul General pentru o nouă audiere, ziua fiind stabilită de comun acord cu procurorul. Fostul preşedinte a dialogat putin cu procurorul şi a refuzat sa stea de vorba cu avocatul Lucian Bolcaş. La plecare, ca şi la sosire, Traian Băsescu nu a făcut declaraţii şi a fost huiduit de oamenii adunaţi în faţa Parchetului.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Fostul președinte Traian Băsescu a ajuns miercuri, 18 martie, la Parchetul General, unde urmează să fie audiat de procurori în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de amenințare și șantaj, conform Agerpres. Băsescu nu a declarat nimic la intrarea în sediul Parchetului General. Fostul președinte era așteptat de circa 20 de persoane care scandau lozinci împotriva sa.

„Am calitatea de suspect. Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect”, declara luni Traian Băsescu, adăugând că se va prezenta în fața procurorilor pentru că respectă instituțiile statului.

Procurorii au reluat ancheta în acest dosar după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul și a rămas fără imunitate.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate. În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece președintele se bucura de imunitate. Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, însă contestația sa a fost respinsă de procurorul ierarhic superior. În motivarea procurorilor se arată că imunitatea președintelui îl scutea pe Traian Băsescu de orice fel de răspundere juridică pe perioada exercitării mandatului, pentru fapte săvârșite în această perioadă, cu excepția răspunderii politice, respectiv posibilitatea de a fi suspendat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentŞTIRE ACTUALIZATĂ 48 de condamnări cu executare în dosarul „Şpagă în Vama Siret”. Condamnaţii duşi la Penitenciarul Botoşani
Articolul următorPercheziţii la videochat: Sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000$
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.