Elevii clasei a I-a de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Piatra Neamț vor avea în noul an școlar mobilier vechi. Chiar dacă e tradiție ca bobocii să aibă parte de totul nou atunci când intră în clasă, acest lucru nu se va întâmpla și acum. Totul se datorează faptului că unitatea de învățământ așteaptă ca un proiect prin PNRR să aducă și mobilier nou.

Cu doar câteva zile înainte să sune clopoțeul mai erau lucruri de făcut, mai ales la exterior. În curtea școlii încă mai erau spații verzi care trebuiau cosite și îngrijite. O problemă ar fi și la sala de sport care a fost afectată de ploile din această vară și care ar necesita ceva investiții pentru reparații. Pe parcursul verii au fost efectuate lucrări și la grădinița „Veronica Filip”. Acum se fac ultimele retușuri necesare pentru ca elevii să vină într-un spațiu primitor. Între altele, ar fi nevoie și de repararea unei porțiuni din gardul de la terenul de sport al școlii, avariat de o furtună de vară.

Peste 1.000 de elevi vor păși în clase igienizate și pregătite pe parcursul verii. În unele dintre acestea a fost înlocuit inclusiv parchetul deteriorat. Directorul Dumitru Letos a dat asigurări că școala are asigurată inclusiv resursa umană, astfel încât anul școlar 2023-2024 poate începe în cele mai bune condiții pentru toți elevii, de la boboci la cei din anul terminal.

(Gabi SOFRONIA, foto-video Bogdan CĂLIAN)

Articolul precedentHoţ din autoturisme arestat preventiv
Articolul următorPiatra Neamț. Curs practic de etichetă și bune maniere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.