0:00

Începând cu luna februarie, pacienții care au nevoie de operație nu trebuie să mai aștepte până să fie tratați. Dacă până acum, prioritate aveau urgențele și medicii  se “băteau” pe o sală de operație, odată cu darea în funcțiune a blocului operator – lucrurile vor intra în normalitate, spune conducerea unității medicale.

“Am discutat cu șefii de pe chirurgie toate detaliile, de la schema de personal și până la gestiunea blocului, care va fi unică. Personalul va fi unic pentru blocul operator, fiecare primind un spor de 50% pentru sală. Cei mai mulți sunt aceeași angajați care au lucrat și până acum în sălile de operație. Blocul operator este operativ din punct de vedere al dotării, fiind eficient ca mod de utilizare a sălilor, pe tot ce înseamnă programări sau urgențe. Doctorul Hârțan este coordonatorul blocului operator, programările urmând să se facă pe fiecare specializare cu 24 de ore înainte”, a declarat doctor Cătălina Pălăncianu, manager al Spitalului.

Blocul operator funcționează la etajul 2 și 3, sălile de obstetrică-ginecologie fiind separate. La etajul al doilea al Spitalului există o sală de chirurgie deschisă (inclusiv pentru urgențe), una pentru chirurgia laparoscopică și una paraenscopică. La etajul trei există sala pentru ORL și chirurgie ce nu necesită anestezie, o sală pentru chirurgia deschisă (inclusiv urgențe), două săli pentru Ortopedie (incluzând protezare) și o sală pentru Oftalmologie. (C. MATEI)

Articolul precedentAmenzi pentru Transmoldavia şi Tehnicbus
Articolul următorConsiliu de Administrație fără Prună, la Pipirig