Începând din data de 22 ianuarie  a.c. se derulează în judeţul Neamţ un amplu control în domeniul transportului public. Până  la această dată, s-au efectuat controale pe cinci trasee judeţene, pornind de la sesizările pe care Consiliul Judeţean le-a primit de la cetăţeni.

S-a verificat traseul Piatra Neamţ – Bodeştii de Jos şi a fost gasit în trafic autobuzul cu numărul de înmatriculare NT 25 CMC, aparţinând SC Transmoldavia, care nu avea licenţă de traseu şi nici caiet de sarcini. În conformitate cu prevederile Legii 92/2007 (Legea serviciilor de transport public local), s-a aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei.

Pe traseul Piatra Neamţ – Hoiseşti, autobuzul cu numărul de înmatriculare NT 89 CMC, aparţinând SC Transmoldavia,  nu avea licenţă de traseu şi nici caiet de sarcini. S-a aplicat acceaşi amendă.

Pe traseul Piatra Neamţ – Valea Seacă,  autobuzul cu numărul de înmatriculare NT 95 CMC, aparţinând SC Tehnicbus,  nu avea licenţă de traseu şi nici caiet de sarcini. S-a aplicat acceaşi amendă.

Pe traseul Piatra Neamţ – Făurei, autobuzul cu numărul de înmatriculare NT 41 CMC, aparţinând SC Transmoldavia, nu avea licenţă de traseu şi nici caiet de sarcini. S-a aplicat acceaşi amendă.

Pe traseul Piatra Neamţ – Agapia,  autobuzul cu numărul de înmatriculare NT 94 CMC, aparţinând SC Tehnicbus,  nu avea licenţă de traseu şi nici caiet de sarcini. S-a aplicat acceaşi amendă.

Agenţii Poliţiei Rutiere care au facut parte din echipajele de control au ridicat certificatele şi plăcuţele de înmatriculare ale autobuzelor cu numerele de înmatriculare: NT 25 CMC, NT 95 CMC ŞI  NT 94 CMC pentru o perioadă de minim 30 de zile.

Controlul va continua în zilele următoare conform Programului de control aprobat.

1 COMENTARIU

Comments are closed.