Bloc operator cu 11 săli la Spitalul Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* “Mai sunt mici lucrări, la ceea ce înseamnă instalațiile de oxigen”, a declarat doctor Oana Onu, director medical al Spitalului de Urgență Roman

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman continuă demersurile pentru a transforma fostele săli de operație într-un bloc operator modern, cu 11 săli de operație. În acest sens, se caută soluții pentru dotarea blocului operator. Deja opt săli de operație sunt funcționale, iar acum se lucrează la liniile de aer comprimat pentru celelalte. “Marți, 22 octombrie, ne-am întâlnit cu coordonatorul blocului operator – doctorul Cătălin Hârțan, precum și cu medicul chirurg Dan Arvătescu și șeful secției de Ortopedie – doctorul  Abu-Alika Abdalla pentru a discuta ultimele detalii legate de modul în care va funcționa acest bloc operator. La ședință au fost prezenți și medici de la DSP, pentru că avem în vedere atât necesarul de săli de operație, dar trebuie să respectăm și circuitele impuse prin planul nostru pentru acreditarea unității. Nu știm la această oră câte săli de operație vom avea la final. Sunt două săli renovate și care urmează să fie date în circuit. Mai sunt mici lucrări, la ceea ce înseamnă instalațiile de oxigen. Noi avem în plan funcționarea a 11 săli de operație, în momentul în care opt deja sunt operative. O sală o pregătim pentru un viitor medic neurochirug”, a declarat doctor Oana Onu, director medical al Spitalului de Urgență Roman.

În 2012, autoritățile locale și conducerea unității de la acea vreme au inaugurat, la etajul III al Spitalului, un bloc operator ce cuprinde patru săli de operaţie pentru secţiile Oftalmologie, Ortopedie, Chirurgie infantilă şi ORL. Blocul operator are de atunci o linie laparoscopică nouă şi aparatură ultramodernă. Reabilitarea întregului bloc operator s-a făcut din fondurile proprii ale spitalului, donaţii din partea Asociaţiei Caritas – pe partea de aparatură medicală – şi a diferiţi sponsori – pentru mobilier, şi a costat 195.000 de lei. (C. MATEI)

Articolul precedentAleșii locali din Târgu-Neamț, neinteresați de dezbaterile publice
Articolul următorTârgnemțenii vor spaţii verzi şi de recreere