Anul trecut poliţiştii rutieri au fost nevoiți să consemneze nu mai puțin de 37 de accidente mortale la nivelul județului Neamț în care și-au pierdut viața 41 de persoane. Raportat la anul precedent, numărul persoanelor decedate în accidente a scăzut cu 10.
Cel mai grav accident a fost înregistrat în 8 iulie, în satul Oglinzi, comuna Răuceşti, în urma căruia şi-au pierdut viaţa, în spital, rând pe rând, șoferul și pasagerii unui taxi. Victimele aveau între 19 şi 64 de ani. Taxiul a fost lovit frontal de un microbuz condus de un tânăr de 21 de ani, din Răuceşti. Ca un amănunt agravant, autorul accidentului a fugit de la locul faptei și a fost găsit după câteva ore, ascuns într-un fost CAP din Oglinzi.
Un alt accident deosebit de grav a fost cel de la Tarcău, din luna mai, când un limitator de înălţime de sub un pod de cale ferată a fost agăţat de un TIR, iar greutatea acestuia de câteva tone a strivit partea din faţă a unui microbuz. Şoferul de 41 de ani al microbuzului nu a avut nicio şansă, decedând pe loc.
Un alt bărbat de 47 de ani, pasager, a murit la scurt timp după aceea. Alţi trei pasageri, o femeie de 76 de ani şi doi bărbaţi de 74 şi 55 de ani, au suferit răni grave.
O altă cifră importantă când ne referim la circulația rutieră, polițiștii au reţinut nu mai puţin de 6.256 de permise, pentru diferite infracţiuni la regimul circulaţiei, cele mai multe pentru depăşirea vitezei legale şi consumul de alcool. Mare parte dintre acestea au fost reţinute în cadrul unor acţiuni preventive cu mare desfăşurare de forţe, cele mai multe în Piatra Neamţ şi Roman. Un calcul simplu arată că au fost reținute, în medie, 520 permise lunar sau 17 permise zilnic.
Angela Croitoru