Prima localitate, din acest an, cu peste 3 cazuri Covid la mie, din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComuna Agapia a depășit pragul de 3 persoane infectate la mia de locuitori și a trecut în zona roșie astăzi, 10 ianuarie. În această localitate, numărul celor cu Covid a urcat la 13 (incidență de 3,08 la mie), pornind de la focarul de boală declarat de DSP Neamț la căminul pentru vârstnici al Mănăstirii Văratec. Ultima dată când s-a raportat o incidență de peste 3 la mie în județul Neamț a fost în 22 decembrie, la Negrești, unde erau 6 persoane infectate. În două zile au mai rămas 4 cazuri și localitatea a coborât sub 3 la mie.

Creșteri se remarcă astăzi și în municipiul Piatra-Neamț, unde sunt confirmate 244 persoane infectate (rată de 2,18) deja, după ce acum două zile erau doar 169 de cazuri (1,51 la mie). Și Romanul vine rapid din urmă, astăzi fiind raportate 109 cazuri (1,6 la mie), față de sâmbătă când erau doar 78 de cazuri (1,14 la mie).

Numărul persoanelor infectate a urcat la 664, astăzi, la nivelul județului Neamț, iar rata de infectare a depășit 1 la mie, după doar un week-end. Reamintim că până acum a fost confirmat doar un caz de infectare cu tulpina Omicron, la un sugar, care a și fost externat din spital la finele anului trecut.

Datele de astăzi din fiecare localitate din Neamț:

incidenta L 10.01.2022

C.I.

Articolul precedentBilanț negru pe șoselele nemțene în 2021: 41 de morţi și 6.256 permise reținute
Articolul următorNu mai sunt locuri în arestul poliţiei sucevene: 20 de reţinuţi în primele 9 zile din an!