pietricica turism

2014 pentru Poliția Locală Târgu-Neamț a fost unul mai dificil decât cel precedent. Florin Tofan, șeful instituţiei, ne-a informat că, în ciuda faptului că 2014 a fost mai greu, experiența acumulată în 2013 i-a făcut pe angajații săi să se descurce și să facă față cu brio misiunilor din timpul acestui an.

„Anul 2014 a fost un an mai dificil, dar experiența anului 2013 ne-a făcut să fim mai eficienți și să dăm un interes mai mare la problemele care le-am întâmpinat. Pot spune că am găsit înțelegere la Primăria Vânători-Neamț și Poliția Locală din aceeași comună privind combaterea cerșetoriei și sunt mulțumit. S-a făcut un pas mic pentru combaterea acestui fenomen. Am gestionat bine, zic eu, alegerile prezidențiale de anul acesta, iar camerele de supraveghere ne sunt de un real folos și au început să-și facă efectul prin scăderea ratei de infracționalitate din oraș. În acest sens, au fost soluționate multe dosare în colaborare cu Poliția Națională, pentru că ei instrumentează și soluționează dosarele, noi doar le punem la dispoziție imaginile și persoanele”, ne-a declarat Florin Tofan.

Șeful Poliției Locale ne-a mai spus că principala problemă cu care se confruntă este lipsa personalului, chiar dacă din punct de vedere al echipamentului și logisticii lucrurile stau bine.

„Probleme am întâmpinat, dar nu vreau să mă plâng. Însă lipsa personalului își spune cuvântul, mai ales că am trimis colegi de-ai mei la cursuri de perfecționare. Dar, în ceea ce privește echipamentul și logistica, stăm bine. Acum, la sfârșit de an vom intra cu un proiect de hotărâre în Consiliul Local cu norma de hrană. Am mai avut probleme cu depozitarea gunoiului și anume faptul că au fost depozitate gunoaie în locuri nepermise și a trebuit să monitorizăm aceste zone, dând și sancțiuni”, a mai precizat șeful Poliției Locale Târgu-Neamț.

Pentru anul 2015, Florin Tofan își dorește ca și alți 6 subordonați de-ai săi să urmeze cursuri de perfecționare și să continue parteneriatele cu școlile din oraș.

„Ca obiective pentru anul viitor, putem spune că mai avem 6 colegi care vor merge la cursuri de perfecționare și îmi dau toată silința să îndeplinim toate misiunile care ni se cer. Am participat, de asemenea și la manifestări culturale , iar în acest an chiar am avut un protocol cu Școala Nr. 2 în ceea ce privește circulația rutieră. Am explicat copiilor cum să se comporte la ieșirea și intrarea în autoturismul părinților, le-am oferit pliante și filmulețe”, ne-a mai declarat Florin Tofan.

Șeful Poliției Locale a dorit să transmită și un mesaj la sfârșit de an către târgnemțeni: „Doresc tuturor târgnemțenilor la sfârșit de an, multă sănătate și înțelepciune. Îmi doresc de asemenea un mai dezvoltat simț civic din partea lor”. (C.T. STURZU)