spital bicaz 04La ultima rectificare bugetară, unitatea spitalicească din Bicaz a primit de la Consiliul Județean nu mai puțin de 450.000 de lei. O sumă importantă, primită la ceas aniversar (în aceste zile, s-a împlinit un an de la redeschiderea spitalului – n.r.), dacă luăm în calcul alți 200.000 de lei primiți în urmă cu aproximativ 3 luni. Totuși, un impediment pentru cheltuirea banilor alocați ar putea fi timpul prea scurt până când spitalul va fi obligată să demareze procedurile de achiziții.

Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz, este optimist în privința acestui aspect și este de părere că lucrurile se pot rezolva. „Dormim mai puțin… N-avem ce să facem. Știu că sunt proceduri care trebuie parcurse. Vom încerca să facem tot ceea ce este posibil pentru a nu pierde acești bani. Deja pentru cei 200.000 de lei am început procedurile de achiziție, în special pentru dotarea compartimentului de Recuperare . Vrem să facem din spitalul de la Bicaz o unitate care să poată oferi servicii de calitate și care să-i mulțumească pe pacienții care ajung aici.”

Cei 450.000 de lei, așa cum spune primarul orașului, vor fi investiți în modernizarea Compartimentului de Chirurgie, urmând ca pe viitor la acest spital să se poată face și intervenții laparoscopice. Totodată, se vor face reparații la instalația și sistemul de distribuție a oxigenului medical și va fi înlocuită toată tâmplăria veche etc.Tot la acest spital a fost anunțată și venirea unor noi medici care să acopere/completeze serviciile compartimentelor Pediatrie, Cardiologie, Radiologie ș.a. De asemenea, la Bicaz se dorește și deschiderea unui Compartiment de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. În continuare, se caută medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, după ce la sfârșitul lunii august medicul care acoperea această specializare și-a dat demisia. (M. TEODOROF)

Articolul precedentACTUALIZARE: Cine sunt cei doi români decedaţi în atentatele de la Paris
Articolul următorLIGA A II-A: Farul – Ceahlăul 5 – 0!!!! REZULTATE CLASAMENT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.