Biblioteca Județeană „GT Kirileanu” Neamț, prin bibliotecarul Virgil Cojocaru, a participat la conferințele finale a două proiecte balcanice, precizează instituţia într-un comunicat de presă.

Biblioteca „Kirileanu”, participantă la două conferințe internaționale, ZCH NEWS - sursa ta de informații
ATENA

În perioada 31 august-2 septembrie a avut loc la Atena, Grecia, Conferința finală a Proiectului INELI-Balkans (International Network of Emerging Library Innovators). Rețeaua Internațională a Inovatorilor de Bibliotecă din Țările Emergente din zona Balcanilor  (INELI-Balkans) este un proiect Future Library – Grecia, susținut de Fundația Bill&Melinda Gates, ce aduce la un loc 35 lideri și profesioniști în domeniul bibliotecilor din 11 țări, încurajându-i prin formare, networking și premii pentru inovare, să facă schimb de cunoștințe, să colaboreze și să experimenteze noi servicii. Programul a cuprins trei zile de licitații de idei, exprimare creativă și distractivă pentru bibliotecarii inovatori, care au trecut, pe parcursul a doi ani de muncă colaborativă, printr-un proces intens de învățare privind designul noilor servicii de bibliotecă și leder-ship. Rețeaua va fi privită din perspectiva capacității sale unice de a colecta resursele bibliotecilor din regiunea balcanică și a le conduce spre noi tipuri de dezvoltare, prin intermediul programelor de training și colaborare.

Biblioteca „Kirileanu”, participantă la două conferințe internaționale, ZCH NEWS - sursa ta de informații
SOFIA

În perioada 28-30 septembrie, participanții Academiei de Management Cultural (CMA) s-au reunit la Sofia pentru a participa la conferința „Paths to innovation in culture”. În iulie programul Cultural Management Academy (CMA), organizat de Institutul Goethe, s-a lansat și în București printr-un workshop de o săptămână dedicat managerilor culturali, în cadrul căruia s-au întâlnit lucrători culturali, antreprenori, traineri și curatori din domeniul managementului cultural. În cele trei zile ale conferinței internaționale CMA au fost dezbătute noi proiecte și s-au sedimentat noi colaborări la nivel European, schimbul de idei, networking-ul, dar și momentele informale permițând participanților să se cunoască într-un cadru relaxat, ceea ce cu siguranță va facilita dialogul cultural.

„Pe lângă discursuri sunt organizate grupuri de lucru internaționale pe teme specifice contextelor locale din Bulgaria, Grecia și România. Rezultatele grupurilor de lucru, textele și comentariile legate de situația curentă a managementului cultural din cele trei țări vor fi publicate la începutul anului viitor”, potrivit sursei citate. (ZCH NEWS; FOTO: Biblioteca Judeţeană GT Kirileanu Neamţ)

Articolul precedentUniversităţi din 9 ţări, la Iaşi, la cel mai mare târg internaţional de universităţi
Articolul următorFOTO Incendiu la o casă din Vânători-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.