Joi, 12 octombrie, la Palas Congress Hall Iaşi va avea loc editia a XXI-a a RIUF- The Romanian Internaţional University Fair, eveniment la care vor participa peste 50 de universităţi şi instituţii educaţionale din 9 ţări, precizează organizatorii.

„În această toamnă un număr record de peste 50 de universităţi şi instituţii educaţionale ajung în Iaşi să interacţioneze cu elevii şi studenţii din zona Moldovei. Aceştia pun la dispoziţia celor interesaţi de programe de licenţă, masterat şi doctorat informaţii despre peste 4.500 de programe de studiu”, potrivit unui comunicat de presă.

Mai interesant este faptul că la RIUF Iaşi vor fi prezente 24 dintre universitățile de stat din Marea Britanie (25%), printre care se află și cele clasate în top 100 instituții de învățământ superior din lume:

  • University of Essex – locul 6 în UK și 22 la nivel mondial;
  • University of Birmingham – locul 26 în Europa şi 86 mondial;
  • Nortumbria University – locul 21 la nivel mondial.

De asemenea, în această toamnă, la cel mai mare târg international de universităţi, vor mai fi prezente 4 universități de top din Olanda:

  • Tilburg University – cea mai bună universitate din Europa în domeniul economiei;
  • University of Twente –  una dintre cele mai tinere universități de cercetare din Olanda;
  • Radboud University – una dintre cele mai bune școli de business din Olanda;
  • University of Groningen, Faculty of Law – una dintre cele mai bune facultăți de drept din Olanda.

„Pe lângă gama variată de universități prezente, la RIUF poți interacționa cu organizațiile orientate către programele de dezvoltare personală, profesională și orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. Astfel, pe lângă consilierea educațională, Târgul Internațional de Universități oferă tinerilor români o experiență completă și o imagine de ansamblu asupra parcursului lor profesional”, mai precizează organizatorii.

Ediția de toamnă RIUF are loc și la București, pe 7-8 octombrie, la Sala Palatului, precum și la Timişoara, pe 10 octombrie, la CRAFT- Centrul Regional de Afaceri Timişoara. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFOTO Amendă de 10.000 lei pentru 19 mc de lemn fără acte
Articolul următorBiblioteca „Kirileanu”, participantă la două conferințe internaționale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.