pietricica turism

Biblioteca Județeană “GT Kirileanu” Neamț lansează, luni, 25 septembrie, “Atelierul de modelaj Frumușica”. Evenimentul, care va avea loc de la ora 17:00, în Sala Cupola, este organizat în parteneriat cu Activ Travel Tour. Atelierele de modelaj în lut se vor desfășura în fiecare zi de marți și vineri, între orele 17:00-18:30.

“Sunt așteptate persoane din toate categoriile de vârstă, cu sau fără experiență în modelarea lutului. Utilitatea și necesitatea modelării în lut vor fi prezentate de un doctor kinetoterapeut și de un psiho-pedagog”, se precizează într-un comunicat de presă al Bibliotecii “Kirileanu”.

“Dorim să aducem comunității din care facem parte un concept de promovare turistică, prin desfășurarea unor activitați de educație nonformală pentru tineret și copii, sloganul nostru fiind «Susținem performanţa vocațională prin educație nonformală». Explorând resursele și oferta educațională prezentă, am inițiat și, iată, prezentăm publicului larg «Atelierul de modelaj Frumușica», prin care vom dezvolta lecții activ-participative recreative și distractive. Activitățile specifice atelierului se vor desfășura și în cadrul unor evenimente în aer liber, în program fiind cuprinse și excursii tematice la muzee, case tradiționale și ateliere meșteșugăresti. Excursiile vor fi filmate și vor constitui baza pentru conceperea unui documentar de prezentare turistică a ținutului nemțean ce va fi înscris la concursuri cu tematică turistică sau documentară”, a declarat Ana Popa, de la Activ Travel Tour. (ZCH NEWS; AFIŞ: Biblioteca “Kirileanu”)