Urmările furtunii: controale masive la spitale, şcoli şi grădiniţe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a decis intensificarea, la nivel naţional, a acţiunilor de verificare a disciplinei în construcţii, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, şcoli, grădiniţe), se precizează într-un comunicat de presă al ISC.

„ISC va verifica în permanenţă calitatea construcţiilor, a conformităţii materialelor folosite pentru realizarea acestora şi a respectării disciplinei în construcţii la nivelul întregii ţări. Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancţiona, ci, în primul rând, de a remedia deficienţele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol”, precizează sursa citată.

ISC mai anunţă că va colabora cu autorităţile locale, al căror rol în ceea ce priveşte dezvoltarea urbanistică şi supravegherea respectării disciplinei în construcţii de către toţi factorii (investitori, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori de proiecte, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, experţi tehnici, laboratoare de analize şi încercări în construcţii, producători de materiale şi produse pentru construcţii) este esenţial.

Decizia are la bază tragediile produse de fenomenele meteorologice care au avut loc în ultimele zile în ţară. În judeţele afectate, ISC a pus la dispoziţie toate resursele solicitate (24 inspectori şi 7 maşini) şi va răspunde prompt solicitărilor ulterioare de acest fel. De asemenea, ISC participă în comisiile mixte de validare a pagubelor, în judeţele în care au început deja activităţile de evaluare a efectelor calamităţilor produse (Timiş, Arad, Caraş Severin, Hunedoara). Ca şi în cazul tragediei de la „Colectiv” verificările încep numai după ce incidentele s-au produs… (ZCH NEWS)

Articolul precedentConsiliul Județean Neamț mai pierde un consilier
Articolul următorBiblioteca „Kirileanu” lansează „Atelierul de modelaj Frumușica”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.