Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț își omagiază patronul spiritual, la împlinirea a 147 de ani de la naștere (13 martie 1872), printr-un eveniment menit să readucă în atenție moștenirea spirituală lăsată de cel mai important editor al scrierilor lui Ion Creangă. Miercuri, 13 martie, cu începere de la ora 11:00, reprezentanți ai bibliotecii vor depune o coroană de flori și vor aprinde lumânări la mormântul din Cimitirul Eternitatea, unde G.T. Kirileanu își odihnește veșnicia.

Biblioteca Judeţeană îşi omagiază patronul spiritual la 147 de ani de la naștere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, de la ora 13:00, va avea loc, în prezența elevilor clasei a XI-a A din cadrul Liceului Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț, coordonați de profesoarele Beatrice Munteanu și Maria Tudor, o evocare a personalității ilustrului bibliotecar al Palatului Regal, în Sala Tezaur, unde sunt prezente și câteva dintre valorile bibliofile ce aparțin prețioasei colecții de cărți și publicații periodice donate de G.T. Kirileanu orașului Piatra-Neamț în anul 1956. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCordon de jandarmi de la UPU la morga Spitalului Neamț
Articolul următor”Nu mai rupeți flori, copii, că și ele este vii”: 1.500 de lei amendă pentru distrugerea florilor la Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.