Brancardierii din UPU a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț au fost flancați de jandarmi, în timp ce transportau un pacient decedat. Episodul, mai puțin obișnuit pentru un spital, s-a petrecut luni, 11 martie, în fața intrării în pavilionul nou. Rudele celui decedat se adunaseră pe hol și în fața spitalului și-l jeleau pe tonuri stridente, în timp ce femeile se trăgeau de fuste și de haine.

Cel care a decedat în spital suferea de mai multe boli grave și, în ciuda vârstei tinere, nu a mai putut fi salvat de medici, el mai fiind adus de câteva ori adus la spital de urgență, în ultima perioadă, potrivit surselor medicale. Pentru ca situația să nu degenereze, cum s-a mai întâmplat, conducerea secției UPU a fost nevoită să sune la 112. Un echipaj de jandarmi a fost trimis la spital și transportul cadavrului a decurs fără incidente.

„Echipa de intervenție a fost la UPU – Triaj ca să preîntâmpine orice manifestare de tulburare a ordinii și liniștii publice, în condițiile în care mai multe persoane se adunaseră să-și manifeste tristețea”, a declarat sergent major Magdalena Muraru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț. Paza la UPU este asigurată cu un paznic la triaj, ca punct fix și, în caz că este nevoie, poate fi chemat al doilea paznic de la barieră sau cel care supraveghează curtea spitalului. (C.I.)

Articolul precedentRecord negativ: șofer cu alcoolemie de 3 la mie
Articolul următorBiblioteca Judeţeană îşi omagiază patronul spiritual la 147 de ani de la naștere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.