0:00

Beneficiari suplimentari ai „pomenii” UE, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* este vorba de 5.600 de nemţeni nevoiaşi

Peste 5.600 de persoane nevoiașe vor primi alimente prin PEAD 2013, după ce mai bine de jumătate dintre primăriile din Neamț au întocmit liste suplimentare cu beneficiari care au fost omiși inițial de pe liste, din motive mai mult sau mai puțin obiective. Marți, 14 ianuarie se va întruni grupul de lucru PEAD 2013 pentru a se stabili modul în care se vor distribui alimentele venite prin programul de ajutorare a persoanelor defavorizate, persoanelor înscrise pe listele suplimentare.

Grupul de lucru, format din reprezentanți ai Prefecturii, ai APIA, Direcției Agricole, AJOFM, Casa de Pensii și condus de vicepreședintele CJ Neamț, Emilia Arcan va lua în discuție cererile suplimentare primite de la 45 de primării din județ, mai ales că stocul de alimente trebuie lichidat până în luna martie a acestui an.

”Cele 45 de primării care au solicitat suplimentarea cantităților de alimente, pentru a primi și persoanele care au dreptul, dar nu au fost trecute pe listele inițiale vor primi aceste alimente, începând cu a doua jumătate a lunii ianuarie. Beneficiarii vor primi aceleași alimente, mai puțin mălaiul și uleiul, pentru că stocurile au fost lichidate. Mai rămâne de asemenea să fie distribuită mierea de albine, miere care o vom primi până la sfârșitul lunii. Cantitățile rămase le vom împărți în așa fel încât să ajungă la toată lumea, de altfel acesta este și scopul reunirii grupului de lucru; stabilirea modului de distribuire a alimentelor și cantitatea pe care o va primi fiecare beneficiar”, a declarat Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

În prima tranșă aproximativ 72.000 de nemțeni au primit alimentele de la UE. Fiecare a plecat acasă, de la depozitele fiecărei unități administrativ-teritoriale, pe bază de semnătură, cu câte 31,8 kilograme de alimente constând în zahăr, mălai, ulei, paste făinoase, zacuscă, roșii în bulion și conserve de carne. (I. CĂLIN)

Articolul precedent“Pașii lui Eminescu la Târgu-Neamț”
Articolul următorOvidiu Marc s-a despărțit oficial de Cetatea