Casa Culturii „Ion Creangă”, în parteneriat cu Primăria Târgu-Neamț, Muzeul de Istorie și Etnografie, Muzeul Memorial „Veronica Micle” , cele trei licee din oraș și Biblioteca Orășenească, organizează, în zilele 14-15 ianuarie, Zilele Eminescu ediția a XXIV-a – „Pașii lui Eminescu la Târgu-Neamț”.

Astfel, marți la orele 14.00 în cadrul manifestărilor va avea loc o vizită la Muzeul Memorial „Veronica Micle”, iar de la orele 15.00 la Muzeul de Istorie și Etnografie se va desfășura o sesiune de comunicări științifice, prezentată de poetul Gheorghe Simon și elevi ai școlilor partenere. În aceeași locație, va avea loc și un moment literar-artistic prezentat de elevi ai școlilor partenere, iar la final Veronica Luca, angajată a Primăriei Târgu-Neamț, va oferi publicului o expoziție de grafică proprie.

Miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la orele 12.00 va avea loc o vizită la Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipotești și un program artistic prezentat de Casa Culturii „Ion Creangă” la Biserica familiei Eminovici în cadrul Expoziției de bunuri culturale mobile „Eminescu. Primele lumini”. (C.T.S.)