Casa Culturii „Ion Creangă”, în parteneriat cu Primăria Târgu-Neamț, Muzeul de Istorie și Etnografie, Muzeul Memorial „Veronica Micle” , cele trei licee din oraș și Biblioteca Orășenească, organizează, în zilele 14-15 ianuarie, Zilele Eminescu ediția a XXIV-a – „Pașii lui Eminescu la Târgu-Neamț”.

Astfel, marți la orele 14.00 în cadrul manifestărilor va avea loc o vizită la Muzeul Memorial „Veronica Micle”, iar de la orele 15.00 la Muzeul de Istorie și Etnografie se va desfășura o sesiune de comunicări științifice, prezentată de poetul Gheorghe Simon și elevi ai școlilor partenere. În aceeași locație, va avea loc și un moment literar-artistic prezentat de elevi ai școlilor partenere, iar la final Veronica Luca, angajată a Primăriei Târgu-Neamț, va oferi publicului o expoziție de grafică proprie.

Miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la orele 12.00 va avea loc o vizită la Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipotești și un program artistic prezentat de Casa Culturii „Ion Creangă” la Biserica familiei Eminovici în cadrul Expoziției de bunuri culturale mobile „Eminescu. Primele lumini”. (C.T.S.)

Articolul precedentInspectoratul Școlar „lovește” cu statistici
Articolul următorBeneficiari suplimentari ai „pomenii” UE