Știre actualizată. Bebeluș de șase luni dus cu elicopterul la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Fetița de numai șase luni are, în continuare, probleme foarte grave de sănătate, medicii ieșeni fiind rezervați în privința unui prognostic. Cauza stopului respirator ar fi fost aspirarea laptelui matern pe căile respiratorii, potrivit dr. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

„A ajuns la noi prin Unitatea de Primiri Urgențe, în ATI, un copil de șase luni, post resuscitare în urma stopului respirator. Este un pacient ventilat mecanic, extrem de grav, cu un prognostic rezervat. Suspiciunea este de aspirație lapte”, a precizat managerul Alina Belu.

Știre iniațială: Un bebeluș de 6 luni, din satul Izvoare, comuna Dumbrava Roșie, a intrat în stop respirator, în această după amiază, 3 mai. Disperată, mama a sunat la 112. O ambulanță SMURD Terapie Intensivă Mobilă cu medic și asistent de la Unitatea de Primiri Urgențe și 2 paramedici de la ISU Piatra Neamț au ajuns acasă la femeie. Timp de o oră medicii au resuscitat micuțul și, în cele din urmă, spre bucuria tuturor, inima fetiței a început din nou să bată.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a solicitat sprijinul pompierilor pentru a o transporta de urgență cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Fetița este acum în grija medicilor ieșeni.

Angela Croitoru

Articolul precedentINS confirmă: regiunea Nord Est este cea mai săracă din România
Articolul următorDeputat PNL, Mara Calista despre întâlnirea cu ministrul Muncii din Italia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.