Deputat PNL, Mara Calista despre întâlnirea cu ministrul Muncii din Italia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlături de colegul meu Valentin Făgărășian am participat la întâlnirea cu ministrul Muncii din Italia, Andrea Orlando și E.S. Ambasadorul Republicii Italiene în România Alfredo Maria Durante Mangoni. Am discutat despre comunitatea de români din Italia și contribuția economică pe care o aduc acolo, având în vedere că aproximativ 3% din PIB-ul Italiei provine din munca românilor stabiliți în Peninsulă.

De asemenea, în anul 2020, românii au plătit statului Italian impozite în valoare de 750 milioane de euro. Temele abordate au inclus dosarele de pensii, precum și consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Italia.

Ministrul muncii din Italia s-a aflat astăzi la București unde a semnat Memorandumul de înțelegere privind colaborarea și schimbul de informații în domeniul inspecției muncii.

Deputat PNL, Mara Calista despre întâlnirea cu ministrul Muncii din Italia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDocumentul are ca scop îmbunătățirea cooperării între autoritățile de control și monitorizare române și italiene cu privire la prevenirea și combaterea practicilor ilegale din domeniul detașării transnaționale, muncii nedeclarate și plasării ilegale, inclusiv în context sezonier. De asemenea, prin semnarea memorandumului se urmărește promovarea și asigurarea unei aplicări corecte a legislației naționale și a legislației europene în scopul protecției drepturilor lucrătorilor care muncesc pe teritoriul celor două state, ținând cont și de condițiile specifice create de pandemia de Covid – 19.

Documentul mai stabilește punctele de contact pentru eficientizarea comunicării reciproce, prevede derularea unor acțiuni de informare adresate atât lucrătorilor, cât și angajatorilor stabiliți într-un stat care doresc să presteze servicii în celălalt stat și efectuarea de inspecții concertate sau comune, precum și realizarea schimbului de informații și de documente necesare între autoritățile competente din cele două state.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentȘtire actualizată. Bebeluș de șase luni dus cu elicopterul la Iași
Articolul următorCreșterea neimpozabilă a salariului minim cu 200 de lei începe de la 1 iunie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.