pietricica turism

Un bărbat de 30 de ani, din Tazlău, care a condus un autoturism, în ziua de 23 mai, prin centrul localității, a acroșat monumentul eroilor, după care s-a răsturnat. Din accident a rezultat rănirea proprietarului autoturismului, care are 31 de ani, și se afla pe bancheta din dreapta față, în calitate de pasager.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. ”De asemenea, polițiștii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere. Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul de 31 de ani i-ar fi încredințat autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că acesta nu poseda permis de conducere”.

Având în vedere circumstanțele producerii accidentului, polițiștii au întocmit un dosar penal în cauză în care ”șoferul” este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar proprietarul autoturismului pentru încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere. (C.M.)