pietricica turism

20160208_104303Pompierii din Piatra-Neamţ au avut două misiuni macabre luni dimineaţa, 8 februarie. Una a fost la un bloc de pe strada Progresului, unde o bătrână de 82 de ani a fost găsită moartă în casă. Femeie era bolnavă, nu se mai putea deplasa decât cu mare dificultate, iar o soră de-a ei venea din când în când să vadă ce face. Ultima oară a fost duminică seara, a bătut insistent la uşă, însă n-a primit niciun răspuns. Luni dimineaţă s-a hotărât să ceară ajutor şi a sunat la 112.

Militarii au intrat în apartament pe uşa de la balconul apartamentului, situat la primul etaj, şi au găsit proprietara decedată”, a precizat lt. col. Cătălin Leonte, şeful Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ.

Tot luni dimineaţa, un apel la 112 anunţa că în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, la Roznov, pluteşte un bărbat. La faţa locului s-au dus pompierii, cu barca de salvare, şi o ambulanţă SMURD. Bărbatul, care pare să fi fost trecut de 60 de ani, a fost scos la mal, s-au încercat manevre de resuscitare, însă nu au avut niciun rezultat. Urmează ca poliţiştii să stabilească cine este şi în ce împrejurări a ajuns în canal.

C. MIRCEA