Trei mănăstiri din Neamț rămân fără curent, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTimp de o săptămână, locuitorii din zona Târgu Neamț vor primi energie electrică raționalizată, fără cartele, dar cu program scurt spre deloc. E-ON a anunțat întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică în mai multe localități, în vederea executării unor lucrări la instalaţiile de distribuţie în condiţii de siguranţă. Printre mulții consumatori afectați se află și trei dintre cele mai căutate mănăstiri din Neamț – Secu, Sihăstria și Mănăstirea Neamț, care vor primi curent cu porția sau nu vor primi deloc.

Potrivit anunțului făcut de cei de la E-ON, săptămâna aceasta, în intervalul orar 8-18, vor mai fi afectate localitățile Vânători, Crăcăoani, Boboieşti, Bălţăteşti, Valea Seacă, Pipirig, Leghin, Târpeşti, Lunca Vânători, Stânca, Piţiligeni, Dolheşti, Pluton, Rădeni, Urecheni, Dumbrava, Timişeşti, Nemţişor, plus orașul Târgu Neamț (cartierele Humuleşti și Humuleştii Noi, străzile Ştefan cel Mare, Tudor Vladimirescu, Eternităţii, Gheorghe Lazăr, Gheorghe Asachi, Mitropolit Veniamin Costache). De asemenea, tot în Târgu Neamț, dar cu o oră în plus (intervalul 8-19), vor fi lipsiți de energie electrică toți consumatorii de pe străzile Ion Creangă, Horia, Cloşca şi Crişan, Câmpului, Tăbăcari, Ozana, Mihail Sadoveanu, 1 Mai, Aprodul Purice, Slt. Câmpeanu,Trandafirilor, Ana Ipătescu, Zorilor, Cetăţii, 1 Decembrie 1918, Ştefan cel Mare.

În această săptămână, avem niște lucrări programate, dar nu pentru toate lucrările este necesară întreruperea energiei electrice. Însă, avându-se în vederea securitatea muncii, o parte din lucrări vor trebui realizate cu întreruperea energiei electrice. Am anunțat din timp perioada, astfel încât consumatorii să știe că în acel interval este posibil să fim nevoiți să întrerupem alimentarea cu energie electrică. Orarele efective vor fi comunicate de oamenii noștri din teren. În mediul rural, cu două zile înainte de a avea loc, efectiv, lucrarea se comunică și către primărie, astfel încât informația să ajungă la cât mai mulți consumatori. Există lucrări care se pot derula pe porțiuni de rețea și alimentarea va fi întreruptă doar pe porțiunea pe care se lucrează. Ne vom organiza în așa fel încât întreruperile să fie cât mai puține și pe o durată cât mai mică. Lucrările constau în schimbarea stâlpilor de lemn și a conductoarelor de la rețea, fiind montate conductoare izolate cu fascicul răsucit. La Humulești, vor fi executate lucrări de modernizare a branșamentelor”, ne-a declarat Sorin Munteanu purtătorul de cuvânt E-ON Moldova.

C.T. STURZU

Articolul precedentBătrână găsită moartă în casă, bărbat scos din canal
Articolul următor22 de avarii la rețelele de apă în prima zi a săptămânii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.