Am primit la redacție o informare, cu sigla și toate datele de contact ale companiei județene Apa Serv SA, din care am reținut că bătălia pentru frâiele acesteia a intrat într-o altă etapă, oarecum simultană cu cea a plângerilor la DNA. Directorul Ionuț Cătălin Dughir s-a trezit cu un scut format, surprinzător sau nu, de sindicaliștii din compania pe care o conduce.

«SINDICATUL APASERV

Noi, Sindicatul APASERV, prin prezenta, vă facem cunoscute următoarele

După cum știți, de-a lungul timpului, s-a tot încercat schimbarea abuzivă a Directorului General, în persoana dl. Dughir Ionuț. Pe lângă disconfortul creat de presă, a fost indus și un climat de nesiguranță vizând locurile de muncă, întrucât, cum bine știm, s-a urmărit înlocuirea personalului existent cu personal aservit partidelor politice.

Această nesiguranță vizează și salariul, întrucât, de multe ori, în presă, politicienii locali au venit cu soluții care vizau scăderea salariilor. Pe această cale, precizăm că grila noastră de salarizare cuprinsă în contractul colectiv de muncă, prezintă salarii reduse.

Vrem să arătăm că, înainte de numirea dl. Dughir ca Director General, condițiile de muncă nu erau conforme cu prevederile legale, atât în domeniul securității și sănătății în muncă, cât și cu prevederile legale în privința drepturilor salariale. Astfel, înainte de numirea dl. Dughir salariații nu aveau nici măcar un minim echipament de protecție, având în vedere condițiile periculoase în care se lucrează, mai ales la Serviciul de Canalizare. Acum, salariații dețin echipamente profesionale de protecție a muncii, asigurate prin programe de finanțare (?).

Pe această cale, vă comunicăm că noi, sindicatul APASERV, sindicat reprezentativ conform legii, îl susținem pe dl. Director General Ionuț Dughir și sub nicio formă nu suntem de acord cu demiterea sa, considerând că este un abuz din partea clasei politice locale.

Biroul executiv Sindicat APASERV SA».

Va urma, cu siguranță. (D.O.)

Articolul precedentBilanţ VCM-LPS: Un set câştigat în trei meciuri
Articolul următorSportivi din Neamţ, Iaşi şi Suceava, medaliaţi la Mondialele de Telegrafie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Tot respectul pentru aceasta luare de pozitie ; tine de adevar si normalite pentru cei care aduc pluvaloarea intr-o organizatie si nu de lozincari.

  2. Vasile, tu stii de unde vine si cum curge apa ? Sigur esti un ridicator de capace, sau cel mult un sofer, caci se vede ca n-ai scris mai mult de o foaie de parcus in cariera. Iar cei ce ti-au confirmat-o, se considera deja critici literari. Ce sa mai zicem despre cel(cea) care a redactat protestul?

Comments are closed.