Un sport nu neapărat spectaculos, radioamatorismul, a adus nu mai puţin de… 27 de medalii României, la Campionatele Mondiale de telegrafie viteză din localitatea Igalo (Muntenegru). A XIII-a ediţie a competiţiei s-a desfăşurat în intervalul 21-25 septembrie. Echipa României a fost formată din sportivi de la cluburile CSTA Bucureşti, CSM Iaşi, CSTA Suceava, Petrolul Ploieşti şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

“Prima zi de competiţii la individual a urcat România pe podium de 9 ori pentru medalii: una de aur, 4 de argint şi 4 de bronz. Medaliaţii sunt: Manea Janeta aur şi argint, Delcea Alexandru argint şi bronz, Ivan Gabriela două medalii de bronz, Vieru Raoul una de argint, Neagu Teodora una de argint şi Piţigoi Ionuţ una de bronz”, a relatat, din Muntenegru, pentru pagina de Facebook a Federaţiei Române de Radioamatorism, antrenorul pietrean Gheorghe Paisa.

“A doua zi de competiţie ne-a adus rezultate deosebite: 8 medalii de bronz, 4 de argint şi 2 de aur. Au urcat pe podium: Popa Andrei locul 1 şi un loc 3, Coca Pavlic Alexandru locul 1, Mancaş Alexandru locul 2 şi două locuri 3, Zaharia Iustin două locuri 3, Neagu Teodora locul 2, Piţigoi Ionuţ două locuri 3, Ene Diana locul 2 şi Schimbător Laura locul 3”, a mai precizat Gheorghe Paisa.

“În ultima zi de competiţie am mai obţinut 4 medalii la individual, două de argint şi două de bronz, plus medalia de bronz pe echipe. Astfel, Manea Janeta o medalie de argint şi una de bronz, Neagu Teodora medalie de argint şi Coca Pavlic Alexandru o medalie de bronz. În clasamentul pe naţiuni, România a obţinut locul 3, atât la echipe, cât şi după numărul de medalii obţinute la individual, adică un total de 26, după reprezentativele Belarusului şi Rusiei”, ne mai informează antrenorul pietrean. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentBătălia pentru Apa Serv, faza pe proteste sindicale
Articolul următorPreoții – cooptați în lupta împotriva infractorilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.