0:00

* Aripa Arsene-Dragnea încearcă să inducă ideea că UNPR-ul a tras în jos voturile pentru Ponta
* realitatea votului infirmă total acest lucru
* comunele UNPR au obținut o medie mai mare mai mare decât cele PSD
* în turul II, UNPR se va implica și în comunele cu probleme: Dămuc, Bicazu Ardelean și Ceahlăul

 Bătălia mediatică pe voturile UNPR în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Votul de duminica trecută încă este comentat pătimaș de cei care încearcă să fie principalii beneficiari ai procesului de votare în județ. Înainte de vot, liderii PSD afișau zâmbete ”á la Iliescu” și priviri arogante ”á la Năstase”, atunci când anunțau procente de 55- 60%, ca puncte de pornire pentru scorul electoral anunțat. Prima divergență electorală PSD-UNPR a pornit de la afișaj. Treziți în prima zi de campanie, greii locali ai PSD au fost anunțați că, în tot județul, cu excepția municipiilor, au apărut bannere de susținere a lui Victor Ponta, recomandat alegătorilor de Culiță Tărâță. Evident, faptul că PSD nu avea bannere și UNPR da – plus că Ionel Arsene nu a primit verde să se afișeze pe tablou cu Victor Ponta – a generat ieșiri de genul ”din cauza acestor bannere, vom avea rezultate proaste în Neamț”.

După aflarea rezultatului la nivel de județ, politica de justificare a rezultatului prost – raportat la așteptări, angajamente, posibilități și bani alocați – a prilejuit la PSD enunțarea unui ordin pe garnizoană: «nu noi suntem de vină, de vină este UNPR, că nu a făcut nimic, că noi, dacă eram singuri, obțineam un scor mai bun și, oricum, comunele UNPR au avut o medie mai slabă decât media pe județ». Aceasta a fost ”melodia” recitată șefului de campanie Liviu Dragnea, care abia aștepta asemenea rapoarte din județ, pentru a tranșa lupta sa cu Culiță Tărâță, în particular, și cu Gabriel Oprea, în general, în care vede un opozant în fața planurilor sale de preluare a partidului.

Din păcate, pentru tabăra Arsene-Dragnea, rezultatele spun cu totul altceva. Media pe județ a voturilor pentru Victor Ponta a fost de 49,48%. Media comunelor aflate în coordonarea UNPR a fost mult mai mare, de 55,15%, ceea ce nu mai lasă loc de alte comentarii, decât dacă vrei să nu vezi realitatea. Sau vrei s-o ascunzi. Același calcul se poate face și atunci când e fost vorba despre voturile primite de Iohannis în comunele respective, mai mică decât media județeană. (V. BĂLĂNESCU)

Comunele coordonate de UNPR

Pâncești: Victor Ponta 69.5%; Klaus Iohannis 11.1%
Poienari: Victor Ponta 54.9%; Klaus Iohannis 15%
Ștefan cel Mare: Victor Ponta 59.6%; Klaus Iohannis 13.1%
Urecheni: Victor Ponta 66.32%; Klaus Iohannis 13.2%
Ruginoasa: Victor Ponta 57.7%; Klaus Iohannis 27.5%
Secuieni: Victor Ponta 49.1%; Klaus Iohannis 18.7%
Ghindăoani: Victor Ponta 61.23%; Klaus Iohannis 22.3%
Borlești: Victor Ponta 43.2%; Klaus Iohannis 25.4%
Borca: Victor Ponta 53.3%; Klaus Iohannis 18.2%
Tazlău: Victor Ponta 58.7%; Klaus Iohannis 18.1%
Alexandru cel Bun: Victor Ponta 33.1%; Klaus Iohannis 28.4%

 

UNPR: Cifrele sunt elocvente

Președintele executiv al UNPR Neamț, consilierul județean Constantin Iacoban nu a comentat afirmațiile președintelui PSD Neamț, mulțumindu-se să remarce că sunt suficient de elocvente cifrele, că toată lumea de la UNPR este mulțumită de ce s-a făcut în primul tur și că, pentru turul doi, s-au luat deja măsuri speciale de anihilare a oricăror probleme, create inclusiv din partea unor aliați, mai ales atunci când sunt făcute din prea mult entuziasm sau din necunoaștere a legilor. Mai mult chiar, domnia sa a ținut să precizeze că UNPR se va implica direct în câteva localități unde s-au obținut rezultate slabe, precum Dămuc, Bicazu Ardelean și Ceahlău, pentru ca situația din primul tur să nu se mai repete, chiar dacă primarii de acolo aparțin PSD-ului sau altor partide.

Articolul precedentPolitica de la noi, adică cu banu înainte
Articolul următorRapid – Ceahlăul (10.11, 20:30, Look TV)

2 COMENTARII

  1. Pffff,asta ne mai trebuie! Sa iasa Ponta si ne-am dus naibii cu to(N)tii !!! Oricum,decontul il va face omul de rand,la anul…Ma refer la sumele imense cheltuite de guvern pt sustinerea „Pontacului atomic”.

Comentariile sunt închise.