pietricica turism

Individul de 36 de ani din Rediu, care şi-a zdrobit în bătaie fiul  “vitreg” (un copil pe care concubina sa îl avea dintr-o altă relaţie) este cercetat, în stare de libertate, pentru rele tratamente aplicate minorului şi lovire. Ca în toate dosarele penale de agresiune, piesa de rezistenţă este certificatul medico-legal, acel document în care scrie negru pe alb dacă viaţa pacientului a fost pusă în pericol. Fără acest act, poliţiştii nu pot stabili o altă încadrare a faptei şi nici nu pot propune arestarea agresorului, deşi sunt convinşi că ar merita acest lucru.

În cazul de faţă, în ciuda faptului că băieţelul de 3 ani a fost operat şi s-a stabilit că avea pancreatită hemoragică, medicul legist care l-a examinat a stabilit că are nevoie de 12-16 zile de îngrijiri medicale, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Nu este vorba însă despre o constatare medico-legală, ci despre un raport preliminar, pentru că doctorul nu s-a hazardat să spună că pancretita este urmare a agresiunii. E puţin probabil ca la 3 ani un copil să facă pancreatită din alte motive, dar cum doctorii lucrează ştiinţific, băieţelului i-au fost recoltate probe histopatologice şi, abia după ce vor fi prelucrate, se va putea da un verdict final. Până atunci, individul care a fost în stare să lovească sălbatic un copil din simplul motiv că nu este al lui şi voia să se răzbune pe mamă, nu are nici un fel de restricţii. Băieţelul a fost dus la spital, în stare gravă, săptămâna trecută, după ce mama l-a ţinut acasă vreo 3 zile, deşi era bătut crunt. Femeia a spus că a aşteptat să-şi “revină”, ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost operat, să-i fie oprită hemoragia.

Tocmai de aceea poliţiştii sunt de părere că, din punct de vedere juridic, este vorba despre tentativă de omor şi agresorul ar trebui arestat. Dar, până nu au documentul medico-legal în mână, nu pot face nimic. Singurul lucru bun care s-a întâmplat este ancheta deschisă de Direcţia de Protecţia a Copilului, care se ocupă să găsească un asistent maternal pentru cei 3 copii aflaţi în “grija” cuplului iresponsabil. Cât despre băieţelul operat, el se află în continuare în spital. (C. MIRCEA)