Bărbat salvat de la moarte de mama sa, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 43 de ani, din Mărgineni, a fost la un pas de moarte astăzi, 28 octombrie, după ce-a inhalat dioxid de carbon de la vinul aflat în proces de fermentație. Mama lui l-a găsit la timp și a sunat la 112. Bărbatul era deja căzut, dar ăncă nu-și pierduse conștiența.

În jurul orei 09:48, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unei persoane căzută într-un beci, posibil intoxicată cu dioxid de carbon, în comuna Mărgineni”, a declarat slt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”La locul solicitării s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Mărgineni,  un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ. Pompierii voluntari au scos din beci un bărbat de 43 de ani, conștient. Militarii au acordat măsurile de prim ajutor persoanei până la sosirea echipajul de la SAJ”.

Dioxidul de carbon, rezultat din fierberea vinului, face victime anual, pentru că prezența gazului, care este incolor și inodor, nu poate fi sesizată. Cel mai simplu mod de a verifica dacă există o concentrație suficientă de oxigen în încăperea în care fermentează vinul este aprinderea unei lumânări.

C.M.

Articolul precedentPrimarii PNL din Neamț depun jurământul
Articolul următorDaune de 230.000 de lei și 60.000 de euro într-un dosar de omor