reclama autocenter

Tribunalul Neamț a acordat daune substanțiale într-un caz de omor și l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe criminal. Sentința este în primă instanță, urmând ca hotărârea definitivă să fie pronunțată de Curtea de Apel Bacău.

Crima s-a petrecut la Piatra Șoimului, în seara de 27 ianuarie 2020, și era ”promisă” de mai bine de un an de zile. Ioan Răzvan Dascălu (32 de ani) și Liviu Ioan Turnea (36 de ani) au avut un conflict minor în august 2018. Dascălu a ieșit cam ”șifonat” din confruntare și, de atunci, în nenumărate rânduri, l-a amenințat pe Turnea că-l va tăia. S-a ținut de cuvânt și, în anchetă, s-a comportat ca un om de onoare, care și-a respectat cuvântul. Indiscutabil, este cel mai nepotrivit mod de a te considera onorabil. La 32 de ani, Dascălu a lăsat acasă o familie dramatic afectată și un copil de 5 ani, care va crește fără tata. La rându-i, Liviu Turnea era tatăl a doi copii mici. Crima a fost rapidă, într-un bar, unde era lume, dar nimeni n-a apucat să intervină. Răzvan Dascălu l-a atacat sălbatic pe Liviu Turnea, care abia se așezase în fața unui automat de jocuri. L-a ”tăiat”, așa cum a promis, de vreo 6 ori, una dintre lovituri secționând pachetul vascular de la gât. Detalii despre acest caz, într-un articol publicat de Mesagerul de Neamț, care poate fi recitit aici

( https://mesagerulneamt.ro/2020/02/efectele-unei-crime-promise-doi-copii-orfani-si-daune-pe-hartie-de-400-000-de-euro/).

Până la urmă, instanța a decis să acorde daune morale de 230.000 de lei familiei victimei (mamei și surorii), plus daune materiale de 13.000 de lei, și daune morale de 60.000 de euro celor doi copii ai lui Liviu Turnea, plus câte 400 de lei lunar până la împlinirea vârstei de 18 ani. Rămâne de văzut de unde va avea Răzvan Dascălu acești bani și dacă va plăti vreodată sumele la care a fost obligat.

C.M.

Articolul precedentBărbat salvat de la moarte de mama sa
Articolul următorL1 FC Botoşani câştigă la Mediaş; Poli Iaşi pierde la scor cu ultima clasată