Bărbat lovit de o mașină la Petru Vodă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 67 de ani, din Pipirig, a fost victima unui accident rutier petrecut, în seara de 25 octombrie, la Petru Vodă. Bărbatul mergea pe partea carosabilă, nu avea îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, iar șoferul l-a văzut târziu și n-a mai putut evita impactul.

Conducătorul auto, un bârbat de 57 de ani, din Poiana Teiului, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit un dosar penal în cauză, pentru vătămare corporală din culpă.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț le recomandă pietonilor:

  • Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!
  • În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință!
  • Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră! Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni!

C.M.

 

Articolul precedent10 oameni au murit de Covid în acest week-end, în spital
Articolul următorCăutat toată noaptea prin pădure, după ce-a fost salvat din ștreang