10 oameni au murit de Covid în acest week-end, în spital, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde medicii duc o luptă, de luni de zile, cu noul tip de coronavirus, uneori bătălia se pierde. În acest week-end 10 pacienți, toți și cu alte boli pe care le duc de mult timp și pe care probabil le-ar mai fi dus dacă virusul nu i-ar fi lovit direct în actul vital al respirației, au decedat. Este vorba despre 6 femei, cu vârste 61 la 92 ani, și 4 bărbați, cu vârste de la 52 la 84 ani.

Au rămas în tratament  381 de pacienți confirmați deja ca fiind infectați cu SARS-Cov- 2 și 59 de suspecți, care așteaptă rezultatul testelor. Dintre pacienții aflați în stare gravă și foarte gravă, 12 sunt internați în secțis de reanimare, 6 fiind ventilați mecanic.

În contextul creșterii numărului de infectări, autoritățile fac apel la populație să respecte măsurile de igienă și cele de distanțare, pentru a preveni răspândirea virusului. Cu atât mai mult cu cât pentru cineva infectarea se manifestă ”ca o simplă răceală”, în vreme ce pentru altcineva poate fi sfârșitul vieții. Problema este că nimeni nu poate ști în ce categorie se încadrează dacă se îmbolnăvește.

C.M.

Articolul precedentIti doresti sa devii o persoana mai organizata? Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!
Articolul următorBărbat lovit de o mașină la Petru Vodă