ACTUALIZARE Bărbat din Neamţ arestat într-un caz de înşelăciune * Reţeaua era condusă din penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: „În urma activităților desfășurate, s-a reușit documentarea infracțională a două fapte de înșelăciune comise în această lună, prin metoda ACCIDENTUL în dauna a două femei, de 93 și 87 de ani, din Piatra Neamț. Prejudiciul creat, de circa 47.000 lei, a fost recuperat în proporție de 40%, bărbatul de 31 de ani fiind reținut 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, în formă continuată. Duminică, 14.08.2016, polițiștii au prezentat bărbatul instanței de judecată, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ. (ZCH NEWS)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Polițiști din 4 judeţe (Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui) au acţionat pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în înșelăciuni prin metoda ACCIDENTUL, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. A fost probată activitatea infracțională a 4 persoane aflate în penitenciar, iar un bărbat domiciliat în Piatra Neamţ a fost reținut pentru 24 de ore.

“La data de 14.06.2016, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de către o femeie, de 46 de ani, din localitate, despre faptul că în data de 13.06.2016, în jurul orelor 22:00 a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi avocat, acesta spunându-i că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier în Anglia și că are nevoie de suma de 20.000 lei. Partea vătămată a fost de acord să pună într-un plic suma de 10.000 lei, și a înmânat-o unui șofer de taxi din municipiul Vatra Dornei. În urma investigațiilor s-a stabilit că taximetristul a înmânat la rândul său banii unei alte persoane în zona barajului Bicaz (Neamț)”, potrivit comunicatului de presă citat.

ACTUALIZARE Bărbat din Neamţ arestat într-un caz de înşelăciune * Reţeaua era condusă din penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSâmbătă, 13 august, între orele 6:00 – 11:00, polițiști din Vatra Dornei (Suceava), împreună cu polițiști din Vaslui și din Bacău, au efectuat 4 percheziții (în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoriile Vatra Dornei și Vaslui), în incinta Penitenciarului Bacău.

De asemenea polițiștii din Piatra Neamț au efectuat o percheziție domiciliară (în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Piatra Neamț) la domiciliul unuia dintre complici, aflat în Piatra Neamț.

“În urma efectuării celor 5 percheziții, de la domiciliul unui bărbat, de 30 de ani, din municipiul Piatra Neamț, au fost ridicate două telefoane mobile, folosite la comiterea faptelor, suma de 2.900 euro și 700 lei. Din declarația suspectului a rezultat că la 14.06.2016, la cererea unei persoane aflate în stare de detenție în penitenciar, s-a deplasat în zona orașul Bicaz unde a primit o sumă de bani de la taximetristul din municipiul Vatra Dornei, care la rândul lui i-a primit de la persoana vătămată”, potrivit IPJ Suceava.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore. Se continuă cercetările “sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, pentru a se stabili cu exactitate forma de participație penală a celor implicați, dar și pentru identificarea tuturor victimelor și recuperarea prejudiciilor”, mai afirmă poliţiştii din Suceava. (ZCH NEWS)

Articolul precedentOperaţiuni ilegale cu erbicid în valoare de 150.000 de lei
Articolul următorACTUALIZARE Bătrână găsită moartă în casă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.