iarna 2014 roman 02

* primarul Leoreanu a ameninţat Rossal cu rezilierea contractului pe deszăpezire

Doar două nopți și două zile a ținut minunea deszăpezirii la Roman. Dacă până duminică, situația era una ninsă, dar roz, de luni lucrurile au luat o întorsătură la 180 de grade, primarul Laurențiu Leoreanu amenințând societatea Rossal cu rezilierea contractului. Edilul spune că sâmbătă și duminică a fost mulțumit de modul în care societatea și-a făcut treaba, însă luni s-a supărat foc și pară pentru că ordinele date nu i-au fost ascultate. Reprezentanții Rossal spun că au făcut tot ce este posibil, dar au întâmpinat probleme cu romașcanii care și-au “deszăpezit” autoturismele pe carosabil.

“Prima ieșire pe străzi a avut loc vineri spre sâmbătă noaptea la orele 2, cu material antiderapant. Sâmbătă s-a deszăpezit între orele 11-15 pe străzi și între orele 16-3 pe alei și trotuare. La 20.45 și până la 3 s-a ieșit la deszăpezire și împrăștiere de material antiderapant. Duminică, acțiunea s-a reluat de la orele 6 dimineața. Luni dimineață s-a ieșit pe la orele 4, și nu la 3, așa cum am stabilit”, a declarat primarul Leoreanu.

“Pretenţiile mele le cunosc”

Luni, la orele 11.15, a fost convocat comandamentul. Primarul Romanului spune că a făcut o primă notificare către societate, deoarece nu au fost respectate ordinele date în comandamentul de duminică dimineață. “Eu am vrut ca la ora 7 dimineața, elevii și profesorii să poată merge la școală. Așa am stabilit ieri. Norocul a fost că s-a luat decizia de a se închide școlile. Dacă pentru vineri și sâmbătă am fost mulțumit, luni nu am mai fost. Vom purta discuții precise, dure și serioase. Pretențiile mele le cunosc. Eu vreau mai multă răspundere punctuală la comenzile primite din partea comandamentului. Dacă începeau la 3, era altă treabă. Eu cred că a fost oboseală, dar bănușorii sunt buni când îi iau. Reziliem contractul dacă se mai întâmplă acest lucru”, a spus primarul Leoreanu.

Şcolile puteau funcţiona

Edilul spune că aștepta ca societatea Rossal să curețe până dimineață străzile și trotuarele ce duceau spre școli. Din punctul acestuia de vedere, unitățile de învățământ nu trebuiau să fie închise astăzi. “Sunt mulți părinți nemulțumiți de această măsură. Va fi o sâmbătă în care să se recupereze această zi și știți cum se fac recuperările, așa că este o zi pierdută. La Roman școlile sunt încălzite, este energie, învățământul putea funcționa”, a mai spus edilul.

Reprezentanții Rossal spun că întârzierile de luni sunt cauzate și de romașcanii care și-au deszăpezit mașinile în stradă și nu pe spațiul verde sau la limita cu trotuarul. Alți romașcani sunt de părere că societatea ar trebui să acționeze pe străzile cu parcări laterale cu o freză, astfel încât zăpada înlăturată cu lama să nu blocheze mașinile.

În timp ce autoritățile caută să-i împingă de la spate pe muncitorii de la Rossal, așteptări sunt și de la agenții economici și asociațiile de proprietari. În aceste zile, se fac verificări în teren de către cei de la Poliția Locală pentru ca și oamenii să iasă cu lopețile și să ajute la degajarea zăpezii de pe proprietăți.

Claudia MATEI

Articolul precedentREFERAT Privind încetarea de drept a mandatului de consilier județean al numitului Gheorghe Vasiloiu
Articolul următorPrimăria Târgu-Neamţ nu se plânge de iarnă, ci de cetăţeni