0:00

Se știe că pe lângă celeul de la noi de la Chiatra foncționează o seamă de soțietăți a căror management oscilează între “las-o, bre, că merge așa…” și “timpul trece, leafa merge …”. Una dintre ele, din prima categorie, care în fizic este pe ieșire din criză și intrare în comă, pe acte este foarte vioaie. Că nu mai departe, soțietatea asta cică are o echipă de creștini care intervine numai de formă, dar pentru care se decontează bonuri de motorină. Acuma, noi nu am stat cu penele la răcoare și la o mișcare mai energică de ampenaj, am găsit că cică bonurile astea de fapt merg tiptil la un nene conselier de cejeu, bimbaș la șădințe ;i nu numai, care cică le drămuiește după cum vrea mușchiul personal. Continuăm investigația și vă raportăm.

 Ascultam mai dăunăzi o pesă la radio cu bagă bani și ne-am adus brus aminte de un nene șăf peste un GAL de la noi, care s-o pus pă mișcat marafeți den contu lui Gal ăsta în folosul pă persoană fizică, că doar n-o să steie pisica lângă slănină și o să pască leordă. Ce-i drept, creștinu o făcut operațiunea și pă invers, adică îndărăt la GAL, că s-o uitat în jur pe la televizoare și-o văzut că nu-i de șagă cu D și N și A, așa că s-o cugetat că-i mai cușer să doarmă acasă în loc să scrie compuneri la răcoare. Acuma, la trebușoara asta se impune o interogație, dacă GAL ul ăsta este și CAR în afara orelor de program, ori are prin acte o nișă de dat bani cu împrumut moca. L-am întreba pă nenea ăsta, dar parcă vedem că o să ne zice despre cum crește păpușoiul în Japonia, așa că-i lăsăm pe alți creștini să pună întrebările.

 Am stat și ne-am cugetat că marele vis al românilor este să prinză bani de la europeni, fără să deie nemica înapoi. Până nu demult se muncea lumea la câte un proiect de se consuma cafea cât pentru un semestru și până la urmă se mai scotea de-o acadea la Monte Carlo. Dar cum e mulți doritori pe bănetul ăsta, fiecare caută să ajungă primu. Așa se face că la bătălia proaspăt începută primele două proiecturi aprobate, că au un punctaj cât Cozla îs cam la fel. La o analiză mai atentă cu Ana și Liza s-a putut vedea că sunt diferit de identice, adică la fel, numai firmele și suptcontractanții sunt din filme diferite. Acuma să vede dn capul locului că e un biznis de famelie treaba asta, drept pentru care cică s-o pus în mișcare o mașină de procurori cu întrebări la pachet pentru povestea cu mersul la două capete. Dar cum în acte totu-i cușer, spre deosebire de realitate unde mai e putred pe ici-colo, pesupunem că oamenii din mașina de care am pomenit o să trebuiască să-și mai ia și merinde, că au de lucru ca la sărbători în beci. Videm.

Articolul precedent”Școala Altfel”: Lecție pentru viață, la Școala Gimnazială „Nicu Albu”
Articolul următorPiaţa Centrală: Flori pentru toate gusturile și buzunarele