reclama autocenter

cj 2013 02

18 proiecte au fost depuse anul acesta la Consiliul Județean Neamț  pentru finanțări nerambursabile în domeniul ”activități sportive și de tineret”. Situația creată de hotărârea Consiliului Local Piatra Neamț, de a reduce sumele de bani oferite cluburilor nemțene, este reflectată și la nivelul proiectelor. Anul acesta, avem proiecte depuse de asociații mai puțin cunoscute  la nivelul activităților sportive și mai multe de la asociații implicate în activități pentru tineri, precum Pro Democrația sau Sens Civic. Lipsesc marile cluburi cu proiecte pentru competiții, poate cu excepția celor de la volei. (V. BĂLĂNESCU)

1. Asociaţia Judeţeană de Şah Neamţ – Bicaz         cere coparticiparea Consiliului Județean pentru proiectul “Nemţenii în lumea adevărată a şahului”.

2. Asociaţia judeţeană de Volei Neamţ Piatra Neamţ vrea bani pentru organizarea “Cupei de vară la volei feminin”, competiție menită să ajute echipa de volei cu fonduri. Sperăm ca ea chiar să se desfășoare.

3. Asociaţia Prietenii Liceului cu program Sportiv Piatra Neamţ doreşte să organizeze și anul acesta “Memorialul Viorel Roşioru”, un antrenor care a lansat mulți copii spre lumea voleiului.

4. Asociaţia Sporting Club Piatra Neamţ a depus proiectul “Performanţe şi medalii pentru înotul nemţean”.

5. Asociaţia Sportivă ORHIDEEA Piatra Neamţ încearcă să convingă comisia de selecție cu proiectul “Prestigiu şi performanţă”.

6. Asociaţia Clubul Sportiv Kym Star Piatra Neamţ dorește fonduri pentru “Susţinerea tenisului de câmp” și a întocmit un proiect în acest sens.

7. Asociaţia Clubul Sportiv Valentin Piatra Neamţ încearcă să promoveze proeictul “Înotul, mijloc de dezvoltare fizică armonioasă, supravieţuire şi obţinere de rezultate”, idee generoasă care ar merita promovată de un proiect serios și de lungă durată.

8. Asociaţia judeţeană de canotaj Neamţ Piatra Neamţ propune proiectul “Medalii naţionale şi international la canotaj pentru judeţul Neamţ”. Să remarcăm că acest sport a adus performanţe deosebite la Piatra Neamț și că ar fi păcat să uităm de el, atât la nivel de autorități locale, cât și naţionale.

9. Asociaţia Pro Democraţia – Club Târgu Neamţ vrea să facă un “Puzzle urban” și pentru aceasta solicită o contribuție de la Consiliul Județean.

10. Parohia Sfinţii Arhangheli – Galu/Poiana Teiului        dă dovadă de inițiativă și tenacitate și a depus un proiect pentru “Împrejmuire şi dotare cu ansamblu spațiu de joacă pentru Parcul Teiului”. Chiar dacă aparent proeictul nu s-ar încadra în domeniu, pare unul interesant pe termen lung și ar fi de comparat costurile de aici cu marile proiecte de parcuri rurale, care au costat sute de mii de euro.

11. Asociaţia Sens Civic încearcă să îmbine activitatea sportivă cu activitățile civice prin proiectul “Bicicleşte corect”.

12. Asociaţia Judeţeană de atletism Neamţ organizează “Campionatul naţional de alergare montană – etapa finală” și pentru a putea finanța activitatea a depus un proiect în acest sens.

13. Asociaţia de iniţiativă locală Roman 2002 propune ca temă de selecție proiectul  “S.O.S. Pământul”

14. Asociaţia de sprijin comunitar Piatra Neamţ vrea fonduri pentru organizarea unui festival inedit, aducând în discuție proiectul  “Festivalul de altceva”

15. Clubul sportiv VIP SAN GYM Piatra Neamţ, care-și are sediul probabil la cunoscuta sală de sport propune proiectul generos “Trăieşte frumos prin sport”.

16. Asociaţia Centrul Comunitar de resurse Răuceşti vine cu un proiect pe activități de mediu, “Mediul protejat – viitor asigurat!”. Dacă nu s-a greșit domeniul, proiectul se poate dovedi generos.

17. Asociaţia pentru educaţie permanentă şi dezvoltare Piatra Neamţ vrea finanțare pentru proiectul “Pe aripile … filmului!”. Comentariul de mai sus se potrivește și aici.

18. Asociaţia Club Sportiv ANDRIANY Piatra Neamţ vrea să promoveze un sport cunoscut de toată lumea și pentru aceasta a depus proiectul “Badmintonul – mens sana in corpore sano”.

Așteptăm să vedem care vor fi asociațiile care se vor califica pentru banii de la Consiliul Județean Neamţ pe baza criteriilor deja anunțate și să consemnăm utilitatea și finalitatea proiectelor.

Articolul precedentLecție de marketing politic la Târgu Neamț
Articolul următorTinerii liberali târgnemţeni și-au ales președintele