elevi clasaMinisterul Educaţiei continuă, şi în acest an școlar, programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.

Elevii care pot beneficia de acest sprijin au ca termen pentru depunerea cererilor data de1 octombrie la unitatea de învăţământ la care sunt înscrişi.

Sunt declarați eligibili acei liceeni care provin din familii al căror venit brut lunar, pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni, este de maximum 150 de lei. Anchetele sociale şi verificările cererilor depuse de către comisii se vor face în perioada 1 – 23 octombrie, urmând ca, până la 27 octombrie, să fie centralizate. Lista beneficiarilor va fi afişată în 28 octombrie, urmând ca până în 2 noiembrie să fie depuse contestaţiile. Listele finale vor apărea în 6 noiembrie.

Elevii pot pierde acest ajutor financiar dacă adună mai mult de 20 de absenţe nemotivate, într-o lună, sau sunt eliminaţi de la cursuri pe o perioadă de trei până la cinci zile. Totodată, pentru a nu le fi oprit sprijinul financiar media la purtare a beneficiarilor nu trebuie să fie sub nota 7.

Anul trecut, cei mai mulți elevi care au primit bani (180 de lei, lunar – n.r.), prin programul amintit, au fost din județul Suceava 7.351. În județul Iași au fost aprobate 5.982 de cereri. În județul Vaslui, de același sprijin au beneficiat 4.513 elevi. Nu mai puțin de 3.236 de elevi, din județul Botoșani, au primit astfel de burse. În județul Bacău, au fost aprobate 3.118 cereri, iar în județul Neamț, au primit bani 3.053 elevi. (M. TEODOROF)

Articolul precedentTaxă de mediu pentru motoarele Euro 6
Articolul următorISU NEAMŢ: „Nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.