esapament noxeAdministraţia Națională de Administrare Fiscală anunţă că, de la 1 septembrie 2015, se plăteşte timbrul de mediu şi pentru autovehiculele cărora le corespunde norma de poluare Euro 6.

Formula de calcul a taxei timbrului de mediu este aceeaşi care se aplică şi pentru maşinile cu normă de poluare Euro 5.

Timbrul pentru autovehiculele cărora le corespunde norma de poluare Euro 6 se va determina pe baza formulei prevăzute la alin. (1) lit. a), odată cu intrarea în vigoare a normei Euro 6 pentru înmatricularea, vânzarea și introducerea în circulație a vehiculelor noi, conform Regulamentului (CE) nr. 715/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor în ceea ce privește emisiile provenind de la vehiculele ușoare pentru pasageri și de la vehiculele ușoare comerciale (Euro 5 și Euro 6) și privind accesul la informațiile referitoare la repararea și întreținerea vehiculelor”, se arată în OUG 9/2013, articolul 6, alineatul 3.

Timbrul de mediu pentru mașinile Euro 6, care în trecut era zero,va fi plătit, începând cu 1 septembrie, la fel ca pentru autovehiculele Euro 5. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDrifterii pietreni, rezultate merituoase la Drift Grand Prix Bucureşti GALERIE FOTO
Articolul următor„Bani de liceu” pentru mii de elevi din județele Moldovei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.