alegeri-2016-bacauUSR Bacău a reclamat, duminică dimineaţă, la Biroul Electoral Judeţean, că reprezentanţilor formaţiunii politice nu li s-a permis accesul în Birourile secţiilor de votare „în mai multe localităţi rurale”.

„Conform procedurilor legale, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bacău a transmis către primăriile din judeţ, procesele verbale de actualizare a numirilor reprezentanţilor USR în secţiile de votare din cadrul comunei respective. Reprezentanţii primăriilor aveau obligaţia să transmită, la rândul lor, aceste procese verbale către secţiile de votare de pe teritoriul comunei. Se pare că persoanele responsabile cu această sarcină au primit dispoziţie de la partidul primarului să nu comunice aceste documente către secţiile de votare. Aceasta s-a făcut cu intenţia clară de a îngrădi accesul reprezentanţilor USR în secţiile de votare. În acest fel, preşedinţii secţiilor de votare nu au la dispoziţie documentul prin care reprezentanţii USR sunt numiţi oficial în secţiile respective. Am sesizat BEJ”, a declarat pentru AGERPRES Mihai Gârba, preşedintele USR Bacău.

Judecătoarea Cornelia Dănăilă, vicepreşedinte al BEJ Bacău, a confirmat primirea reclamaţiei USR Bacău.

„BEJ a trimis la timp, încă de ieri, toate acreditările solicitate de USR, chiar dacă această formaţiune politică a făcut schimbări de ultim moment în ceea ce priveşte reprezentarea în mai multe secţii de votare. Este de competenţa USR Bacău şi primăriilor să rezolve rapid această problemă. Oricum, scrutinul electoral a început în toate cele 634 de secţii de votare, pentru funcţionarea legală birourile acestora având nevoie de cel puţin cinci membri, fapt realizat în toate secţiile de votare din judeţ. BEJ a informat preşedinţii secţiilor de votare privind existenţa modificărilor respective”, a precizat vicepreşedinta BEJ Bacău. (ZCH NEWS; SURSA: AGERPRES)

Articolul precedentIncendiu amplificat de vânt; ce-a rămas dintr-o casă de om
Articolul următorNEAMŢ: Alegător cu… 4 picioare la Roznov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.