0:00

Fotografii din timpul procesului electoral din oraşul Roznov. Într-una dintre imagini se observă un alegător cu… 4 picioare!!!!!!!

********

NEAMŢ: Alegător cu… 4 picioare la Roznov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOra 15:45. În spitalul romașcan a fost prezentă urna volantă de la Secția nr. 77, la solicitarea pacienților internați.

S-au înregistrat, până la această oră, peste 120 de solicitări.

Pacienții declară, cu mici diferențe, cam același lucru, că au votat  „pentru mai bine…, pentru puțin mai bine măcar…”. (D.A.)

********

NEAMŢ: Alegător cu… 4 picioare la Roznov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOra 15:20, Secția de votare nr. 103. Se prezintă la urne familia Ioan Chelaru. După  vot, domnul senator ne-a declarat în exclusivitate: „Am  intrat în politică acum 20 de ani cu ideea de a face o politică progresistă de centru-stânga. În cei 20 de ani în care am făcut politică (inclusiv ”la vârf”) am reușit să-mi pun unele idei în practică; pe altele nu. Astăzi am venit la vot ca orice cetățean, mai puțin emoționat, iar votul l-am dat în ideea schimbării clasei politice, precum și în ideea de a avea mai multă grijă de simțul și spiritul românesc care pare că (încet-încet) se diluează...” „Altădată votați cu buletine pe care era înscris numele dumneavoastră…, vă încearcă vreo nostalgie?”Nu. Am suficient de multe mandate și în viața unui om (inclusiv politic) trebuie să vină și momentul când să spună Gata! Pot să fac și alte lucruri, cred că mi-am slujit țara și poporul și comunitatea din care fac parte…”. (D.A.)

*****

Ora 13:00, la Secția de votare nr. 89, pentru Sorin Cazan, candidatul Partidului România Unită, au votat trei generații: el însuși și soția,  cele două fete și socrii. După o scurtă altercație cu președinta secției (pe motiv de tratare preferențială a reprezentanților partidelor), cei abia sosiți și-au exercitat votul, iar candidatul ne-a declarat în exclusivitate: „Am votat, cele trei generații aici de față, pentru o România numai a românilor, dar numai și numai a românilor și împotriva mafiei locale, naționale și transfrontaliere. Așa să ne ajute Dumnezeu!

*****

Ora 8:45, Secția de votare nr. 89 (Școala din cartierul N. Bălcescu).

Viceprimarul Romanului, domnul Lucian Micu: „Am votat pentru a fi sigur că Romanul merge înainte. Sunt încrezător că va fi un proces electoral corect și sper într-o participare cât mai mare la vot, astfel încât aceste alegeri să aibă o legitimitate în formarea noului guvern și în dezvoltarea României și Romanului pe mai departe.”

NEAMŢ: Alegător cu… 4 picioare la Roznov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOra 8:55, la Secția de votare nr. 115 (Școala Cuza Vodă) a votat consilierul local Leonard Achiriloaiei, managerul economic al Spitalului romașcan.

Am venit cu inima deschisă, am venit să votez o Românie în dezvoltare și un Roman din ce în ce mai modern.”

NEAMŢ: Alegător cu… 4 picioare la Roznov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOra 9:00; a votat familia  Leoreanu. La ieșirea din secție domnul Leoreanu a declarat: „Am votat, în primul rând, pentru a merge pe același drum pe care l-am creionat cu ani în urmă, pe drumul europenizării Romanului, zonei Roman Metropolitan și ridicării Moldovei. Intru în luptă cu speranța că experiența mea să aducă un plus în forul legislativ al României…. Am o emoție și un sentiment foarte contradictoriu în mine, astfel încât acum nu vreau să vorbesc despre cum va fi dacă voi fi ales…”

NEAMŢ: Alegător cu… 4 picioare la Roznov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOra 9:30, la Secția de votare nr. 91 (Școala de arte, corpul A), votează familia consilierului județean Dan Manoliu. „Noi am votat pentru viitorul nostru. Mulțumesc tuturor romașcanilor și tuturor nemțenilor pentru căldura și sinceritatea cu care ne-au primit și ne-au ascultat în campanie, pentru sfaturile pe care ni le-au dat… Mă aștept, având în vedere vremea bună, să avem o participare la vot de aproape 50%. Mulțumesc mass-media pentru că au prezentat cu onestitate și corectitudine  mesajele tuturor candidaților.

NEAMŢ: Alegător cu… 4 picioare la Roznov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOra 10:00, Secția de votare nr. 103. Candidatul Alexandru Rotaru este însoțit la vot de părinți. Cu excepția redactorului Mesagerului, restul presei rămâne afară, deoarece președinta secției solicită, conform legii, acreditarea din partea Autorității Electorale Permanente. La ieșire Alexandru Rotaru a declarat:  „Eu am votat pentru un parlament eficient, pentru un parlament care să susțină un guvern care să aducă mai mulți români în clasa de mijloc, am votat pentru generație mea, dar și pentru pensionari, pentru o Românie mai bună.” (D. AILINCĂI)

*********

La secția de vot din Nechit (Borleşti), la ora 10:30, votaseră 6 persoane din sat și doi membri ai secției de votare. Secția de vot este organizată într-o clădire total improprie, chiar insalubră, cel puțin pe dinafară. Fotografii:

********

Roman, ora 7:07, Secția nr. 77 (Casa Căsătoriilor).

Secția este de fapt amplasată în Grădinița din spatele Casei Căsătoriilor și ca să ajungi la ea trebuie să slalomezi printre garduri… Votaseră deja 7 persoane, din care două din comisie. Restul de 5 au fost pensionari.

Ora 7:20, Secția nr. 105 (Seminarul teologic ortodox)

Tot 7 persoane au votat până la această oră, însă aici au fost doar angajați… Două femei chiar se plângeau că întârziaseră deja la serviciu. Inginerul I. A., fost inginer-șef într-una din fostele uzine romașcane, pensionar : „Atât de dimineață la vot?” „Ei, mă duceam să plimb câinele în ștrand și,  dacă tot am trecut pe aici, am zis să-mi iau de o grijă…

Ora 7:26, Secțiile nr. 106 și 107 (Școala de arte)

Aici întâlnim, pentru prima oară, jandarmi…  La Secția 106 votaseră 8 persoane, din care doi preoți… Plecau la serviciu. La 107 votaseră 10 persoane (una din comisie). Dl. și dna. Levărdă, încărcați cu o mulțime de sacoșe și genți: „Noi lucrăm undeva pe lângă Pașcani și venim rar pe acasă, dar acum am venit special ca să votăm”, spune doamna. „Am votat să meargă domnu Leoreanu în Parlament, păi cum? Sigur că tre’ să meargă…”, adaugă domnul.

Ora 7:45, Secția nr. 117 (Colegiul Național ”Danubiana”)

Votaseră 10 persoane, toate aparent active.

Ora 7:50, Secția nr. 225, comuna Cordun.

Au votat 11 persoane. Între ele, domnul Oancea, 74 de ani: „Păi ce, acu e devreme? Eu mă trezesc la 4 în fiecare dimineață… de pe timpul când lucram m-am învățat așa… La ce oră mă culc? Păi, până în opt seara… Ei, pe cine am votat… Am votat și eu acolo… Nu știu exact, dar știu partidul…”

Secția nr. 226 număra deja 17 persoane care își exercitaseră dreptul la vot, între care Bulai Marcelina, membră a comisiei, aflată la primul vot din viață: „Am 18 ani abia împliniți și am votat pentru prima oară în viața mea. Da, am avut puține emoții…”. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentBACĂU: USR reclamă că nu i se permite accesul în unele secţii
Articolul următorIAŞI: Reclamată pentru că a vrut să voteze pentru soţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.