O casă de pe strada Dragoș-Vodă din Piatra-Neamț s-a aprins , la miezul nopții de 10 spre 11 decembrie, iar flăcările, amplificate de vânt, au cuprins, în câteva minute tot acoperișul. Pompierii au ajuns la locul intervenției odată cu echipa E-On, care a oprit alimentarea cu energie electrică pe toată strada. Flăcările, înalte de câțiva metri, amenințau cele două gospodării învecinate, mai ales că vântul bătea cu putere. Prima grijă a pompierilor – care au intervenit cu 3 autospeciale – a fost să protejeze vecinătățile, iar un alt echipaj a acționat pentru localizarea incendiului. Intervenția a durat mai bine de două ore, dar casa a fost distrusă în totalitate. Familia , compusă din părinți și 3 copii, a rămas, practic, pe drumuri.

Focul a distrus întreaga casă, care avea 80 mp, acoperișul, în suprafață de 100 mp și toate bunurile din interior. Ambele case învecinate au fost afectate. Una, cea mai apropiată, a rămas fără 60 mp din acoperiș, 35 mp de tavan și izolația, pe o suprafață de 20 mp. Cealaltă a rămas fără 20 mp de acoperiș. După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit că focul a fost generat de câteva scântei, care au ajuns în pod, prin fisurile coșului de fum, care era deteriorat.

La două ore după încheierea intervenției din Piatra-Neamț, pompierii din Târgu Neamț au fost anunțați că arde o casă de pe strada Băile Oglinzi. La incendiu s-au deplasat două autospeciale de lucru și una de capacitate medie, cu un ofițer și 4 subofițeri. Au ars acoperișul, în suprafață de 150 mp și bunurile din camera de la mansardă și s-au degradat pereții și instalația sanitară. Totul s-a întâmplat din cauza unui scurtcircuit, produs la un cablu electric defect.

C.M.

 

Articolul precedentLIVE TEXT PARLAMENTARE 2016: Prezenţă de 39,49%! În Neamţ – 36,94%!
Articolul următorBACĂU: USR reclamă că nu i se permite accesul în unele secţii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.