La prima probă a Bacalaureatului, de astăzi, 22 iunie, au participat 3.427 de liceeni și au lipsit 91, în județul Neamț. Nici unul dintre cei care s-au prezentat la poarta liceelor nu a fost respins din cauza temperaturii de peste 37,3 grade, nu a fost nici o situație specială și nici un caz de fraudă, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

La profilul real, tehnologic și vocațional a fost extrasă varianta 5, la care elevii au avut, la subiectele de literatură, să argumenteze în maxim 150 de cuvinte dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, potrivit fragmentului propus și din experiența personală sau culturală a candidaților. La subiectul III, liceenii au avut de realizat un eseu de maxim 400 de cuvinte despre particularitățile comediei din operele studiate. Candidații de la umanist și pedagogic au trebuit să răspundă unor cerințe diferite.

Baremele de evaluare au fost publicate pe site-ul ministerului Educației .

Urmează marți, 23 iunie proba la limba și literatura maternă, miercuri, 24 iunie proba obligatorie a profilului și joi, 25 iunie proba la alegere a profilului și a specializării. Media minimă de promovare la scris este 6. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. „În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”, potrivit MEC.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16-19 și în ziua de 1 iulie, între orele 8-12. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 5 iulie.

(C.I.)

Articolul precedentȘoferi de microbuz și pasageri – amendați pentru că nu purtau mască
Articolul următorAparatul de testare pentru COVID 19 funcționează și la spitalul din Târgu Neamț