Începând de astăzi, 22 iunie, aparat de testare a coronavirusului achiziționat de Primăria Târgu Neamț a primit toate aprobările pentru a putea funcționa legal. Pe el vor fi testaţi în primă fază pacienţii internaţi şi angajaţii spitalului, urmând ca în perioada imediat următoare să poată fi pus la dispoziţia oricărei persoane  care doreşte să fie testată, contra unei sume ce va varia între 230 şi 240 de lei.

 

„Pentru început, vom începe testarea tuturor pacienţilor internaţi şi a personalului medical simptomatic. Testări care vor fi suportate din bugetul spitalului şi care nu vor fi fi decontate, urmând ca în perioada imediat următoare să depunem la minister documentaţia necesară pentru a accesa Programul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. În acest fel vom putea deconta cheltuielile cu testările. Tot în perioada următoare urmează să facem o procedură internă pentru a testa contracost, la cererea pacientului. Capacitatea de testare este de 8 teste la 2 ore, iar rezultatul testului se află între 2 şi 4 ore maxim”, ne-a spus şi dr- Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului.

Partea „practică” a activității va fi în sarcina doamnei Roxana Cojocariu, biochimist, care a fost instruită la Institutul de Boli Infecțioase matei Balș din București.

C.T. STURZU