pietricica turism

S-a încheiat prima probă orală a examenului de bacalaureat din sesiunea de… iarnă. În judeţul Neamţ, în toate cele 33 de centre de evaluare, nu s-au înregistrat incidente şi nici nu au fost absolvenţi respinşi. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar General (ISJ) Neamţ, din cei 3.913 candidaţi înscrişi s-au prezentat pentru a susţine prima probă a bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, 3.635 absolvenţi. Dintre aceştia 2.696 s-au dovedit a fi “experimentaţi”, 665 au obţinut calificativul “avansat”, iar alţi 223 au obţinut calificativul “mediu”.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru (august 2017), va urma proba de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pe 14 şi 15 februarie. În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă a bacalaureatului 2018 cea de Limba si literatura română  va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă, la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00 și e urmată de depunerea contestațiilor, orele 12:00 – 16:00. Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. (E.C.)