pietricica turism

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 a început luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru (august 2017), proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pe 14 şi 15 februarie. În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). În Neamţ primele probe ale examenului de bacalaureat se desfăşoară în 33 de centre de examen. S-au înscris pentru a susţine primele probe 3.913 absolvenţi de clasa a XII-a şi a XIII-a.

“Prima sesiune a examenului de bacalaureat a început azi, 12.02.2018, iar probele se vor desfăşura conform calendarului anunţat. La nivelul judeţului Neamţ s-au înscris 3.913 absolvenţi în 33 de centre de evaluare, la Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Bicaz, Roznov, Borca, Săbăoani, Nisiporeşti, Vânători Neamţ, Mănăstirea Neamţ”, a precizat Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Neamţ.

Prima probă scrisă a bacalaureatului 2018, cea de limba si literatura română, va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă, la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 28 iunie. Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00 și e urmată de depunerea contestațiilor, orele 12:00 – 16:00. Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Alte detalii – AICI. (E.C.)